Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma topanky La sportiva

Bachmanturner

ahojte, trochu od temy diskusie, ale chcel by som vediet co povazujete za "dost dlhe" rozchadzanie. mam nove reichle all degree low, absolvoval som v nich 3-4 tury, mal som ich na nohach kym sa ta bolest dala vydrzat ale vzdy som ich po par hodinach musel prezuvat. teraz neviem ci uz mam byt nervozny alebo ci povolia.dik.

Rasto

u mna to znamenalo asi 400km prejdenej trasy.

OndrejP

Od LaSportivy by som si kupil iba nejaku "vyssiu" radu do vysokych hor a na ladovce, napriklad Nepal Extreme, o tych som pocul vela dobreho, ze je to v podstate legenda medzi topankami. Na nizsie hory (bez potreby tepelnej vlozky) by som si ale kupil nieco od Meindl / Lowa / Hanwag...

Stanic

ja mam la sportiva nepal stary model, made in italy, este bez ochrannej gumy, kupil som v kanade v bazare za 100 dolcov v podstate nedotknute, su to super topanky len si ziadaju pekne vystlat ponozkami, v zime 1 tenka, 1 hrubsia a 1 hruba, v lete bez tenkej plus poriadne zasnurovat, otlaky vznikaju ked sa noha vnutri hybe a trie o patu...inak este na zaciatku slachy vpredu na clenku...ale to preslo...to ako s kanadami na vojne, dal som na ne nikvax waterproofing wax a nemam problem

Erik

ahojte
mate niekto skusenosti s nohavicami "Trek Sport Elements Pants" myslim na zimnuturistiku a freeride.
dik

Jeyare

tazko sa vyjadrit, ktore su tie prave. Al epokial hladas tu spravnu "botu", tak pravidlom je:

  1. musis vediet naco ju budes a ako casto pouzivat (luky, skala, les, sneh, lad)
  2. viac v suchu (primerane v dazdi) ako na snehu?
  3. ako ti sedi na nohe uz len ten prvy pocit je dolezity, nasledne po uviazani, nasledne je dobre ju vyskusat po rampe, ak je v predajni
  4. pri skuske testuj s ponozkami, ktore si prinesies (hrube, tenke, dve)
    a potom zistis, ze je jedno ci vyberies LaSportivy, Garmondy, alebo ... Ja mam toho doma viac a od roznych vyrobcov. Napr. Thundery od La Sportivy bol dobry vyber pre "globalny" trek.
Messenger85

Ja mám lasportiva zodiac low a môžem povedať že keď som ich kupoval skúšal som kadečo raichle, scarpy, salomony... ale keď som obul tieto lasportivy proste noha ako v bavlnke a absolvoval som už s nimi nejaké tie túry a ešte sa mi nohy neotalčili a topánky držia..proste radosť s nimi nieakm chodiť a to som ich v lete ničil hlavne v skalnatom teréne..majú dobrú tvrdú podrážku

Petro

mám La Sportiva topánky na behanie v ťažkom teréne a veru je ich radosť mať obuté. Sú síce pomerne drahé, ale určite by som odporúčal.

Mrnka

Urcite zalezi aj od modelu. Univerzalne tazko povedat. Vo vseobecnosti sa povazuje la sportiva za velmi dobru znacku. Osobne mi vsak la sportiva na nohe nesedi, preto mozem podat len sprostredkovane:

  • lahsie turisticke topanky kotnikove, cena cca 5tisic korun (ale neviem presne model), totalne tvrde a otlacili nohy ze az..
  • sandale (panske, cena cez dve tisic, model neviem, ale kozene..) - po mesiaci pouzivania vydrata vystelka (uspesne vyreklamovane):-)
  • no a La Sportiva NEPAL, lezecke kozene topanky, cena cca 10 000, vyyborne! Kamarat si ich nevie vynachvalit.

Takze tak. Niekomu sadnu, inemu nie.Vela stastia pri vyberani! :-)

Brutus

Neviem aky model myslis, ale ja mam lagorai, je to uplna bomba, uz som mal kopec topanok, sice sa odliepa spica, tak ju lepim, ale novy model je uz s gumenou spicou, kupim ich znovu, ked tieto dorazim a to maju za sebou tak 100 celodennych tur, chodi sa v nich bohove po skalach aj trave, trochu horsie na sneh, ale na leto su uzasne.

P-ter

Nevlastni nahodou niekto tieto topanky? hudy.cz/g106398-karakorum/ nejake recenzie, ci uz z vlastnych skusenosti alebo z pocutia. Hlavne by ma zaujimalo, ci je velka nevyhoda, ze topanka neobsahuje gore-tex podsivku a co by mohlo sposobit jej absenciu. vdaka

Fabo

Ked si zvacsis tu fotku topanky tak vidno ze na tej visacke je Gore-tex

Woo

p-ter, mam tie topanky, od lasportivy este aj lagorai, tieto co spominas ty, uvod bol dost tazky, treba rozchodit, pre ludi co maju vysky priehlavok bude asi problem lebo maju velmi hruby jazyk, hlavne dole, nastastie ja mam nohu skor sirsiu, takze som to zvladol, treba fakt obut v predajni a pocitit, inac bomba, beham v nich len v zime, dobre drzia macky, nikdy mi nepremokli, sem tam ich nastiekam impreg sprajom, mam ich zo tri roky tusim, ale este nemali ten zlty pasik ci co to tam je :-)

Woo

fabo, inac ja ich veru mam bez gtx, ale vravim, mam starsi typ, inac ten jazyk co som spominal sa da dat dole, je na suchy zips, ale potom sa zas straca pocit pevnej nohy, ale fakt dobre topanky, rovnajo na lagoraie nedam dopustit, mam tiez tie starsie, odliepala sa na nich spica, co je u novsich asi pase, ale su lahucke, na treking po orhacoch ako stvorene :-)

Peppo

vysacka tam sice je, ale podsivka nie je gore-texova, neviem co to znamena. woo vdaka za hodnotenie, najviac si cenim to, ze ich mas uz 3 roky a stale ti nepremokaju, to je pre mna dolezite, tak ja si ich pojdem obzriet, ak mi sadnu, zoberiem ich. diky

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum