Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma topanky La sportiva

Diskusná téma topanky La sportiva

Zaujimal by ma nazor na topanky La sportiva. Ak ma niekto skusenosti s touto obuvou, piste prosim se. Vdaka...

Kaspy

Ja by som siel radsej do celokozennych...
Tie Tranga maju podla mna na chlp rovnake pouzitie ako Nepaly...nemyslim ze by boli maksie.

Hetko19

ZDRAVIM.. A CO HOVORITE NA TOPANKY Trango Alp Gore-Tex??
UZ SOM NEJAKO UPUSTIL OD TYCH NEPALOV A ZDA SA MI ZE TIETO BY BOLI LEPSIA VOLBA CO SA TYKA POUZITELNOSTI.. SU UNIVERZALNEJSIE... DAJU SA TAKETO BOTY (TRANGO)POUZIT AJ NA TURY V TATRACH V LETE ??

Mgx

topanky do snehu a ladu nastastie nemavaju EVA medzipodrazku a su predsa len masivnejsej stavby a vyssej ceny, kde sa az tak neodrbava :). zatial

Vrana

2 mgx: vdaka za odpoved. Ak som to pochopil dobre, problem si mal z bezeckymi topankami, nie s nejakymi masivnymi do sneho a ladu.

Vrana

Vcera som mal remienkove macky na nohach 5-6 hodin. Nic sa mi nerozviazalo, nic mi z nohy nespadlo, nic som nemusel dotahovat. Ale bol som rad ked som ich dal dole, prsty uz trochu boleli ;-)

Mgx

Garmonty - posledne roky mi pravidelne po 6 mesiacoch zacalo tiect do topanky cez EVA (tlmiacu medzivrstvu), ktora ku korpusu nie je prisita, ale len prilepena. Podobnym neduhom vsak trpia aj ine topanky (aj niektore modely LS). Reklamacia bola vzdy uzavreta ako "nepravne pouzivanie topanky", ale nikto mi nevysvetlil, ako sa v cross-country trailovej topanke zle beha. a to nemam ani 80kg. Pravda je skor taka, ze vyrobca setri kde sa da, na SK sa vozi trieda II, a ak topanku pouzivas viac ako 1x mesacne, tak 2 rocnu zarucnu lehotu skratka nevydrzi. Preto ak sa da preferujem celokozene site topanky, kludne aj bez GTX membrany s uzavretim zadnej casti bez molitanu (ktory sa vydroli...). Skratka, dnes kupit dobru topanku je problem a aj dakedy dobre znacky uz davno nie su zarukou, ze topanka vydrzi...

K omrzaniu nohy v klasickych mackach -> dakedy boli len tieto macky a chodilo sa. Samozrejme, komfort neporovnatelny (hlavne cvaknes a ides), ale to ci ti nohy mrznu skor zalezi od toho, ci si dost zavodneny :)

Peter61

Om4dw - standard je po obuti (najma klasickych) maciek po cca 5 minutach chodze zastavka a dotiahnutie remienkov. Plati to pri "celoremienkovych" aj pri "plastovych". Takto to drzalo aj u ludi, ktori si macky nevedeli zapnut sami a musel im to pripnut dakto skusenejsi. Ak sa Ti uvolnovali remienky, bud bola zla pracka, alebo nespravne zapnuta.
Kupovat polo/automaty ma u zaciatocnika riziko, ze k nim vezme "obycajne" vibramy a bude ich skusat nudzovo pripevnit repkou a pod. Potom su tie zdrzania fakt take, ako pises.

Om4dw

Remienkove macky urcite nie, max. ako nudzove. Este som nevidel nikoho komu by to na nohach drzalo. Povoluju sa, posuvaju, kazdu pol hodinu napravat. Ked vdaka tomu nazbieras za kratky zimny den 1,5 hodinu stratu, tak to nastve.

Ked macky, tak aspon "poloautomaticke" a topanky zo zadnym zarezom. Na spicke remienky drzia dobre, vzadu to pripnes.

Nakoniec automaticke nahodis raz-dva, ale topanky s oboma zarezmi su vyrazne tvrdsie (nevhodne na leto) a aj drahsie.

Vrana

ano omrzanie nohy moze byt dalsi dosledok silneho stiahnutia remienkom

Peter61

Ahojte, pri klasickych remienkovych mackach noha moze nielen trpnut, ale aj OMRZAT. Tie s "plastom" vpredu aj vzadu sa obuvaju rychlejsie a hlavne tym, ze menej skrtia nohu, noha netrpne a nie je nachylna na omrzanie. Obut sa daju na lubovolnu obuv, tak ako pisal vrana. Ukazka : climbingtechnology.it/…/attre…

Vrana

Remienkove macky oproti rychloupinakom maju par nevyhod ako su zdlhavejsia manipulacia, pri silnom stiahnuti na maksich topankach moze trpnut noha. Vyhoda je jedna a velka, su to najuniverzalnejsie macky ktore prisposobis na lubovolnu turisticku obuv, pripadne lyziarku.

Dam ti jednu radu. Kup si tu vystroj este v zime alebo na jar aby si mohol macky a cepin vyskusat aj v Tatrach na tvrdom firne predtym ako pojdes na ladovec.

Hetko19

dakujem vsetkym za rady.urcite sa mi zidu ..vrana(nie nemal som este macky na nohach - PRECO?, neviem ako sa v tom chodi - len som cital ze ked niesu topannky v predu a v zadu na upinanie na macky tak sa budu pohybovat na topanke a tym padom to neni take komfortne). preto som sa sustredil na tieto modely topanok
ja niesom nejaky skuseny lezec :-)bol som na par turach v tatrach a takmer kazdy vikend chodim po Pieninach, ale tohto roku som sa rozhodol ze na buduci rok pojdem na Mt.Blanc a na dalsi na elbrus a postupne by som chcel zvysovat - a ist na narocnejsie tury..preto si postupne kupujem vybavu a topanky su najzlozitejsie na kupu :-)vidm VRANA a MGX ze mate toho dost pochodene .. popozeram sa aj po inych znackach a este sa urcite poradim :-)

Vrana

2 mgx: je to sice OT, ale co ti nesadlo na Garmontoch?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma