Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hikeplanner

Diskusná téma Hikeplanner

Nazdar.

  1. Chcem sa opýtať, či v HP nejak ide prechádza´t medzi pohoriami. Chcel som napríklad z Malinného Brda do Lurdovej, ale to sa nedá, lebo každé je už v inom pohorí.
  2. Vo Veľkej fatre neviem nájsť v HP bod Šiprúň a ani ako SIPRUN tam nie je keď hľadám trasu. Vďaka za odpoveď. :)
MisoB
  1. V HP nie je možné plánovať medzi pohoriami :(. V pohode to ale ide cez mapu: kliknes pravým a vyberieš začiatok/ medzibody/ koniec trasy ľubovoľne... a dáš vypočítať.
  2. V databáze je omylom Šiprúň zaradený v Malej Fatre - opravíme. Aj plánovanie naň už teraz vyriešiš cez mapu...
M@tus

Vďaka :) cez mapu som to aj robil. Len keď to dám tlačiť z mapy, tak tam je mapa, výškový profil ale nie je tam ten výpis trasy ako v HP nie?

Marcel.c

Cast Orlej prte medzi Skrajny Granat a Krzyzne vypocital hikerplanner na 4 hod. 56 min. Je to primerany cas? Mne sa to zda prilis vela. Pritom cely zvysok trasy, ktory je dvojnasobne dlhy spocital na 3 hod. 23 min., co mne pripada ako realisticky udaj.

2012

Zdravým.
Pri prechádzaní Veľkej Fatry som si všimol nezrovnalosť v oblasti šiprúňskych sediel v porovnaní s hike plannerom. Prechod bol pozvolný po zelenej z Nižného do Vyšného sedla a ďalej po zelenej smerom na Vtáčnik. V hike planneri ma to vracia späť do Nižného, keď Vyšné zadám ako medzibod. Myslím, že tu je chybička. Vďaka za odpoveď

MisoB

Niekedy sa ťažko rozhodovať čomu dať prednosť pri zmätku a nezrovnalostiach, čo vládne medzi centrálnou evidenciou TZT na KST, smerovníkmi a terénom. Ako sám píšeš, trasa KLESÁ z Nižného do Vyšného sedla - divné, že?
Na Hiking mape (a teda aj v databáze hikeplannera) to v tejto oblasti máme nasledovne:
1) Nižné Šiprúnske sedlo 1350 m (podľa KST 1327) tak ako je v teréne.
2) Vyšné Šiprúnske sedlo 1380 m (podľa KST 1385) máme umiestnené v správnej nadmorskej výške, tam kde sa odpája vrcholová červená na Šiprúň - ale tadiaľ ož zelená nevedie!
Slovom, to rázcestie zelenej a červenej POD Vyšným sedlom tam nemáme - bolo by už nadbytočné. Preto ťa aj plánovač vedia tak ako píšeš.

Jjano

Je možné expertovať trasu, ktorú mám uloženú v Hikeplanneri (alebo v Turistickej mape? stále neviem rozlíšiť, čo je čo... je to pravý panel v TM, ale záložka je Moja mapa, ale nadpis zoznamu je Hikeplanner... uff) do GPX alebo KML? Neprišiel som zatiaľ na to, že ako.

MisoB

Na záložke Moja mapa môžeš mať aj trasy naklikané ručne, nielen uložené vyhľadávaním cez Hikeplanner, preto je jej názov "všeobecbejší".
Včuľ k exportu: v Moja mapa si klineš uloženú trasu -> zobrazí sa ti na mape -> prepneš sa na záložku Hikeplanner a v nej na podzáložku vyhľadávanie -> klikneš Stiahnuť GPX.

Jjano

Mišo, ďakujem. Mne to tak, ako píšeš, nefunguje.

Píšeš: "prepneš sa na záložku Hikeplanner a v nej na podzáložku vyhľadávanie -> klikneš Stiahnuť GPX.".

Ja keď kliknem na záložku Hikeplanner, tak už mám hneď vysvietenú podzáložku "Vyhľadávanie" a na nej nemám možnosť "Stiahnuť GPX", ale je tam panel pre zadávanie trasy na mape("V mape nájdi začiatok a pravým kliknutím ... deleted ...... stlač Vypočítať", ďalej prázdny zoznam "začiatok", "medzibody" a
"koniec" a rozbalovacie menu "Optimalizuje trasu pre...".

Nijaká "Stiahnuť GPX" sa mi tam neobjavuje.

Ja som na W7PRO a skúsšam aj v CH26 aj v IE10.

Lubo

@Jjano
Ano, mas pravdu, uz ulozenu trasu v Hikeplanneri po jej opatovnom zobrazeni nie je mozne exportovat. To sa da len hned potom, co trasu vypocitas cez Hikeplanner - je tam tlacitko exportovat. Samozrejme, musis byt registrovany a prilaseny.
Napis nam to prosim do napady.hiking.sk a pri niektorej aktualizacii to zrealizujeme.

Jjano

Hmm, tak to som niekoľko hodín sedel za počítačom zbytočne... Idem to dať do tých nápadov.

Lubo

@jjano
Akoze niekolko hodin? Tak dlho si to hladal?

Jjano

Nie, spravil som si sadu výletov s tým, že GPX si z nich stiahnem dodatočne... :-)

Lubo

Ak ti to nejako nehori, viem ti to exportnut aj rucne. Napis mi mail, nech nezabudnem a pozriem sa na to :-).

Freshman

Ahoj. Cez Hikeplanner mám naplánovanú trasu. Dole dám uložit trasu a vybehne tabuľka "krátky popis/komentár. Niečo tam napíšem a dám aby trasa nebola verejná. Kliknem na uložiť. Napíše trasa uložená. Potom sa preliknem na Moja mapa, nájdem si uloženú trasu a otvorím ju. Prosím Vás, kde nájdem popis ktorý som zadal do okna "krátky popis/komentár? Myslím, že keď trasu ukladám cez kresliť a editovať, ten popis sa zobrazí bez problémov. Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma