Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Via Ferraty v Tatrách

Raymond

To juzbe rebro na dnes mozno tak cisto historicky význam, inak to je VHT vystup, presne klasifikacie C-kovej feraty, jak lusk :))). Tak prestan bluznit :)). Inak od horolezcov by bohate stqcilo keby inym tie ich uderky neskodili.

Vrana

pekny zoznam

Juzne rebro na Volovku prelezene v roku 1927, odvtedy tisice krat. A niekto tu bluzni o ferate na tom rebre.

Milan_ke

horolezci ani nie ze by nechceli ferraty...oni ich skor nepotrebuju.

Peter61

Truhlíku, vedle jak ta jedle.
Právě ta Brnčálka je problém.

Honza286

Vy jste žabaři, rovnou severní stěna Malého Kežmaráku a hezky napříč co nejvíce cestami, přístup v pohodě, až k chatě vede cyklostezka...Když už ferrata na naštvání horolezců, tak pořádná...

Raymond

Sak toto PaliT, ze povedzte co chcete a my vam povieme, ze neee :-))) a presne asi takto to vyzera v tom ich spolku, horsie je, ze aj medzi sebou to takto maju, clovek cloveku vlkom :-)).

Raymond

No az do Zapadneho Batizovskeho sedla by sa pocaaahla, sak co droty sa aj take dlhe robaa. Ale aj tak sa mi najviac paci ta Volovka, Juzne rebro. By seckym horolezcom popukali hlavy jak bubliny, od zlosci. A potom by zacali hrat

youtube.com/watch?v=c7I9K8lU7…

a uz by sa hore dolinou demontazna uderka teperila s jasnym zamerom, skoditttt kolko sa len da.

PaliT

Vrana, Raymond et al.: Trošku mi táto debata pripomína Radošinské naivné divadlo. "Francúzi, povvecte čo scete a my vám povíme, že né!"

Ňáký developppr príde s návrhom ferraty a ak to bude na nejakom citlivom mieste, tak budeme protestovať, priväzovať sa k reťazami k reťaziam a pod.
Vidím, že sme si sprivatizovali Tatry, tuším pôjdem na centrálu pýtať akcie TMR, bisťu bohu.

Netreba všetko brať tak vážne. :)

PaliT

Peto, to sa mi vidí vcelku rozumne, taká nejaká lokalita by asi vyhovovala.

Peto z BB

Raymond - a zostupovy chodak by siel ktorym cislom? :) z: tatry.nfo.sk/stena.php?kod=00… Skor sa mi na prvy pokus pozdavaju bud Ostrva alebo Predne Solisko od vodopadu Skok. Na oboch by mozno bolo OK aj variantne riesenie a la nedavno diskutovane ferraty Adrenalin a Masochist, a pripadne aj detska cvicna ferrata v uvode az po prvu zostupovu cestu.

Vrana

honzik: zijeme v (skoro) slobodnej spolocnosti. Nikto Vam nebrani konat. Prosim nech sa paci. Ale nechcite od inych aby s Vami suhlasili, nebodaj konali proti svojej voli.

2 raymond: v pohode. Dolu ako ? Bude sa skakat padakmi ?

Honza286

Vrana: Aha, takže horolezci ferratu nechtějí, tak prostě nebude...Kolik že stěn v Tatrách JAMES vlastní nebo má aspoň v pronájmu - ani jednu! Je to o kompromisu a toho horolezci zjevně nejsou schopni, ti si prostě vrcholy v Tatrách přivlastnili (díky legislativě) spolu s částí horských vůdců.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum