Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma OBUV

Diskusná téma OBUV

zdravim vsetkych! Planujem kupu obuvi na dlhsie pochody (radovo 5 dni) s priblizne 55 l zatazou (batohom) a na VHT. Poveternostne podmienky premenlive, tak aby bola topanka pripravena na prakticky cokolvek od sucha a tepla cez dazd, blato a zimu az po kamenisty teren vo vyssich polohach. Cenovo by to malo byt do 6000. Zaujala ma topanka Dachstein ROCK PRO L CORK http://www.northland.sk/index.php?page=topanky&i=rockprolcork Privital by som skusenosti s toto obuvou, pripadne rady ohladom vhodnosti jej pouzitia do spomenutych podmienok. Tiez ma zaujima skutocnost ze pri tejto topanke nie je uvedena GTX membrana resp ani membrana eVENT ktoru osobne nepoznam no je uvadzana pri topankach tejto znacky. Zaujima ma aj rozdiel medzi tymito dvoma technologiami a ich vhodnost ci prakticka pouzitelnost. Uvitam aj pripadne ine riesenia porovnatelnej obuvi do spomenutych podmienok od inych vyrobcov. Na zaver sa chcem opytat na sportovy veltrh SPORT Life v Brne a ci je tam moznost kupi vyrobkov priamo na mieste resp ci su nejakym sposobom cenovo zvyhodnene. DAKUJEM!

Ondro_RK

sliwer,
v tej cenovej hladine a na tie podmienky by som Ti ja odporúčal topánky KAYLAND Titan K, ktoré majú eVENT membránu. Pre slovenské podmienky (nielen) jedna z najlepších volieb. Tu som písal moje skúsenosti o nich:
hiking.sk/…/boty_kayland.html
stránka dovozcu na Slovensku:
elcon.sk/
ja ich mám v takomto oranžovom prevedení:
expo.planetmountain.com/…/Com…

Podľa mňa sa na športovom veľtrhu Sport Life určite budú dať kúpiť výrobky za zvýhodnenú cenu, tiež sa tam chystám, tu je stránka:
bvv.cz/sport-life

Lubo

Ja som skusal raz Dachstein Rock light EV a bol som celkom spokojny. Nie je to sica ziaden highend, ale celkovo slusna bota za celkom prijatelnu cnu. Samozrejme musi dobre sadnut na nohu. Mimochodom, Dachstein svoje modely s eVENT membranou oznacuje na konci nazvu pismenkami EV.

M

KAMO....no uz ked chces dat do 6000 sk....tak vobec nevahaj dat aj viacej penazi..tych par korun co das naviac alebo nie to fakt ta nevytrhne z biedy....ja si na nohy nedam dopustit...to je prvorada vec na ktoru nepozeram na cenu ale na to aby sa mi chodilo max pohodlne a isto....plus NEZABUDNI kvalitne termo ponozky...nie nase alebo ceske...take nekupuj...ver mi....mam asi 50 parov kvalitnych ponoziek ale ceske a slovenske som davno skoncil s nimi.... uz som tu niekomu radil tiez sa pytal na nejaku botu..tak jedine vysoka a celokozenna....plus dobra starostlivost o ne musi byt nezabudaj...tiez mi preslo uz par topanok cez nohy...ale celokozenne na to tiez nedam dopustit...ceny netusim ...ale do 8 tisic kupis ajmenej mozno...skus niekde pozriet hudy sport,alebo rysy v poprade....
hanwag ALASKA GTX
alebo meindl ISLAND PRO alebo COLORADO
daj si pozor pri kupe aku botu kupujes....ja mam napr vpredu dost siroku nohu...tak preto si vyberam boty sirsie v predu...lebo inak uzsie ako sa mi uz stalo sa mi potrhali...vela zalezi...nechaj si aj u dobreho skuseneho predajcu poradit...tam uz zohravaju detaily male detaily ulohu aby si nasiel spravnu botu....uz to len zostava na tebe

Rokosny

ak mam poradit tak NIKDY DACHSTEIN !!! MAM SKUSENOST S TOUTO OBUVOU TIEZ MA ZAUJALA A NAPOKON ZA JEDEN LETNY TRAMPIK AJ SKLAMALA ... ROZPADLI SA MI PO DVOCH TYZDNOCH !!! NIECO NENORMALNE ...AK MAM PORADIT THAK LA SPORTIVA , HANWAG , ALEBO ECCO...

Lubo

Rokosny, nejako za ti zasekol caps lock
urcite si nechcel kricat na nasom fore, ze :-)

Bacaardi

ja by som pridal len ze videl som scarpa topanky za tu cenu. a tusim, ked pridas tisicku tak mas raichle spickovu obuv.

Lucki

Bacaardi> ak je to rovnaka kategoria, tak scarpy budu urcite drahsie, nakolko scarpa patri na top obuvoveho rebricka, ale raichle tiez nie su zle.
kazdopadne by som neriesil znacku, ale nechal si poradit v obdhode a potom vyberal podla toho co sadne.

Lubo

Presne ako vravi Lucki + problemy mozes mat pri akejkolvek znacke a tu je dolezity najma postoj a reputacia predajcu pri vybavovani reklamacii.

Sliwer

--> Ondro_RK..
Tebou odporucane KAYLAND Titan K som nasiel v Outlet predajni TREKlandu na Vajanskeho nabrezi v Bratislave za 4.490,-. Mali tam aj ten oranzovy model a aj ten cerveny, ktory mal este dodatocne oznacenie New..(cena bola zhodna)..Len tak pre informaciu..zaroven dakujem vsetkym za podnety a zameriam sa asi na znacku Meindl, alebo Raichle. Skoda len ze v Ahoj, v prirode a v HUDY maju teraz taky maly vyber.

Sliwer

este doplnim, ze sa chcem zamerat na spomenute dve znacky aj napriek odporucaniu KAYLAND Titan K kvoli dost znacnemu presivaniu tejto topanky a ja by som bol skor pre celokozenu, co najviac v jednom kuse..aj tak Vdaka a snad v dalsej diskusii si zasa vymenime skusenosti..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum