Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma OBUV

Diskusná téma OBUV

zdravim vsetkych! Planujem kupu obuvi na dlhsie pochody (radovo 5 dni) s priblizne 55 l zatazou (batohom) a na VHT. Poveternostne podmienky premenlive, tak aby bola topanka pripravena na prakticky cokolvek od sucha a tepla cez dazd, blato a zimu az po kamenisty teren vo vyssich polohach. Cenovo by to malo byt do 6000. Zaujala ma topanka Dachstein ROCK PRO L CORK http://www.northland.sk/index.php?page=topanky&i=rockprolcork Privital by som skusenosti s toto obuvou, pripadne rady ohladom vhodnosti jej pouzitia do spomenutych podmienok. Tiez ma zaujima skutocnost ze pri tejto topanke nie je uvedena GTX membrana resp ani membrana eVENT ktoru osobne nepoznam no je uvadzana pri topankach tejto znacky. Zaujima ma aj rozdiel medzi tymito dvoma technologiami a ich vhodnost ci prakticka pouzitelnost. Uvitam aj pripadne ine riesenia porovnatelnej obuvi do spomenutych podmienok od inych vyrobcov. Na zaver sa chcem opytat na sportovy veltrh SPORT Life v Brne a ci je tam moznost kupi vyrobkov priamo na mieste resp ci su nejakym sposobom cenovo zvyhodnene. DAKUJEM!

Peter61

Podstatna vec, Matúš : strih= "kopyto".

na skusanie letnych vibram dvoje tenkych ponoziek.( jedny drsne, jedny hladke = protipluzgierova kombinacia). Staci aj umelina hoci aj z Lidlu, vlna na zimu. A nosit so sevou dalsie dva pary. Gtx je marketingovy tah, deci vody(=potu) za den neprepusti ani nahodou. Podstatne je, co sa vypari hore kominom ( ked musia byt navleky = nic), alebo z ponoziek susiacich sa na plecniaku.

Pevne podrazky, ale nie velmi tvrde topanky teda max B/C. Nizsie topanky, az bude velky a budes mat pevne clenky.
Segmentaciu som nasiel najrychlejsie tutak
hanwag.com/…/find-your-shoe.

Citat treba stranky vyrobcov, nie predajcov, Su pisane copy/paste. Na Slovsneku su obvykle v predaji minulorocne modely, takze u vyrobcu sa uz dakedy popisy nedaju najst.

Remy

Nieco aspon kotnikove, s membranou. Ci si vyberies kozu alebo umelinu je na tebe. Podstatne je, aby ti sedelo kopyto. Znaciek je habadej. Asolo, Kayland, Lasportiva, Hanwag, Meidl, Garmont, Planika,Salewa... Len si nekupuj nejake zbytocne tvrde boty (drazka na macky na pate)

Zaklad su slusne hrubsie vlnene ponozky (aby sali pot) a potom s nimi skusat a skusat...

Matúš Mikuš

Dobrý deň,chcel by som sa vás spýtať akú obuv by ste mi odporučili na túry od Fatry po Gerlach,teda do akýchkoľvek podmienok,cenovo do 150€?

Samosebou

ked uz spominas kratku vydrz podrazky - mate nejaku overenu firmu co kvalitne prepodrazkovava boty?

Peter61

Pekm,
co sa "vydrze" podrazky:
dobra adhezia na skale = makka guma= kratsia vydrz.

Pekm

remy,knor,
suhlasim ale myslim, ze tie prve vydrzali viac ako 2000 km pricom ani moja vaha nie je najmensia. Mojim prispevkom som chcel poukazat hlavne na to, ze podla mna Garmonty stratili na kvalite ked sa vyroba presunula do Ciny tak nech si uzivatelia zvazia ak ich chcu kupit.

Remy

knor:
Martin, ved som som ti to pisal (21.2.2017 15:03)...

Bud kupis nieco pevnejsie, alebo vsetko rychlo rozflakas. Je to dan za teren, ktory oblubujes.

Momentalne mam LaS Karakorum trek gtx 2 roky, dezen vdaka maksej zmesi (dobry grip) bude do jesene pravdepodobne mimo, ale zvrsok je bez problemov na dalsiu podrazku.

Knor

Suhlas s Remym. Mne nepremokavost tych garmontov vydrzala asi 600-700 km (4 mesiace). No uz sa zvrchu poriadne odlepuje gumeny lem. Tipujem, ze do kosa pojdu skor ako po 2000 km. Zrejme sa o rok vratim k planikam.

Remy

Kvalita topanok sa neda merat na roky ale na km. Mohli by ste si to uvedomit vsetci, co tu pisete kolko rokov vam boty vydrzali. Topany vydrzia podla terenu a vahy uzivatela cca. 2000 km. Niekto to urobi za pol roka, niekto za 10.

Pekm

Ahojte, sledujem tuto diskusiu uz dlhsie a kedze sa tu bavite o Garmontoch rozhodol som sa pridat vlastne skusenosti. Garmont Nebraska som mal cca 11 rokov a vydrzali naozaj vela. Kedze som s nimi bol maximalne spokojny tak som si pred dvoma rokmi kupil rovnaku znacku a typ. Povodne Garmonty vsak boli vyrabane v Taliansku. Nove mali made in China. Co sa tyka odolnosti na vodu tak zatial super (isiel som v nich v potoku a presiel som bez mokrych ponoziek. Co sa tyka podrazky tak sa mi ale nezda az taka kvalitna ako povodna. Zda sa mi ze za dva roky vyzera ako v tych povodnych za 6 rokov. Mam skusenosti aj s Merell a Lowa. Merell uz nikdy, Lowa renegade super.

Rc1

Lubo topanky so vstrekovanou medzipodrazkou PU nie su prepodrazkovatelne? mne tvrdili v tej firme kde to robia ze dokazu vymenit podrazky na akejkolvek topanke. aj takej ktora ma vstrekovanu medzipodrazku a rozsype sa.

Samosebou

A co tak Scarpa kinesis pro gtx alebo SL Active. Mozno by stacil aj model Zanscar gtx.

Pavol "Chodec" Horvath

Ja mam Garmont Nebraska a su super. Chcem si kupit este jeden par ked mi tie co mam teraz odidu.
Nebraska su skor topanky na leto a nie zimu. Co sa tyka terenu tak na skaly nechodim - nemam to odtestovane.

Lubo

Garmont Nebraska vyzera slusne a tu cenu je to dobra moznost. Podrazka vyzera lepena a nie vstrekovana = topanky su prepodrazkovatelne, ked bude treba. Otazka ostava, ci zvrsok "prezije" podrazku.

Osobne nemam moc rad B kategoriu, ktora je sice prijemna v prvych hodinach tury, no kedze tak dobre nepodrzi, tak po celodennej ture to nie je take dobre ako v tuhsich topankach. Zial s 150 eurovym rozpoctom sa do B/C kategorie asi velmi nezmestis.

P.S. Popytaj sa Stana, ze ako hodnoti Hanwag Nazcat po dlhsom case
hiking.sk/…/turisticke_topank…

To je sice B kategoria, no pocitovo mi prisli tuhsie ako je to pre tuto kategoriu bezne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma