Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Raj na Zemi - na Čierťaži

Peter Miler

Ešte som zabudol - ak by tam niekoho zastihol nečas, tak hneď pod lúkou, ako rastú tie smreky v rade, tak tadiaľ vedie cesta a pri nej je niečo ako kôlňa/senník, každopádne sa tam dá prespať. Sú tam aj lavice, no vcelku dezolátny stav, no kôlňa/senník je vcelku rozľahlá/ý. Len tie odpadky...

Peter Miler

Áno,je tam Kriváň :-))Z Banského grúňa, kde som toho večera spal pod starým bukom, som mal taký nádherný výhľad domov, na Vysoké Tatry, až som si závidel, že som tam a toto môžem vidieť :-))Slovensko je malé - všade je vidieť odvšadiaľ :-))

Bulat

ta metodika je doležitá samozrejme- rozdiel je, či berieme za určujucu nadmorskú výšku stredu obce či iného miesta... podľa NV č. 668/2004 z.z. je poradie nasledovné: 1. Lom n/Rimavicou 1015 m, 2.Stary Smokovec 1010 m, 3.Tatranská Javorina 1000 m, 4. Drábsko 960 m, 5. Donovaly 960 m, 6. Vyšná Boca 951 m. 7. Oravská Lesná 934 m, 8.Liptovská Teplička 919 m, 9.Ždiar 896 m, 10.Sihla 890 m ... tak a teraz si vyberme :-)))

Alexander

Podľa toho ŠÚ aj mimo vysokotatranských osád až na piatom mieste - Tatranská Javorina, Donovaly, Vysoké Tatry, Vyšná Boca a až tak Lom n.R. Ono totiž ŠÚ berie do úvahy iné údaje o nm.výške ako napr. GKÚ. Podľa GKÚ je najvyššie položenou obcou zase Demänovská dolina. Na Slovensku sa asi nedohodneme na ničom. Mne osobne vôbec nevadí, ak Lom n.R. je najvyššie položenou dedinou, to som len tak trochu popátral, lebo ma to zaujímalo...

Bulat

zaleží na tom, či počítame tatranské osady, čo ale nie su obce v pravom slova zmysle...

Alexander

Tie údaje o najvyššie položenej obci sa dosť rozchádzajú - podľa Štatistického úradu je Lom n.R. až na piatom mieste...

Radovan Plevko

sa mi to len zda, alebo uplne vpravo nad tou skupinou smrekov velmi slabo vidno Krivan?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma