Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jack Link's Beef Jerky

Diskusná téma K článku: Jack Link's Beef Jerky

Sušené mäso v poslednej dobe zaplavilo trhy a útočí na outdoorových šialencov z každej strany. Osobne tento druh stravy na dlhotrvajúcich túrach oceňujem, vyskúšal som beef jerky (i africký biltong) viackrát predtým a určite sa považujem za fanúšika sušenej hovädzinky. Poďme sa pozrieť, ako je na tom beef jerky od výrobcu Jack Link's.

Bacaardi

autor to pochopil, autor nerobil chemicky rozbor zlozenia pochutiny, ale subjektivny osobny recenzo testicek:-).

Bikemartin

Prirovnaním s Colou som len chcel autorovi naznačiť, prečo asi sa mu výrobok zdá sladký. Nič viac. Do dietologických flameov sa nejdem púšťať, skúšku z biochémie som mal ešte ´za Mečiara´ :)

Eta

je asi neadekvatne porovnavat mnozstvo cukru v 100 g suseneho masa (ked autor pisal, ze aj 75 g je na viackrat) s obsahom cukru v 100 ml coly (kto ostane pri 100 ml coly? :D)
tak si na doplnenie energie mozete vziat kvalitne susene ovocie, co tiez nevazi tak vela, a na regeneraciu bielkovin vyskusat trebars to susene maso.
okrem inych hodnotnych potravin, samozrejme. ved zas nie sme indiani ;)

Bacaardi

MatusM - aaano to hej. ale bacha, to musi byt fakt ze prsut, len nasoleny a ususeny, alebo prosciuitto. Ak kupis balene susene sunky, serano, prosciutto, schwarzwaldsku sunku alebo ine tak to sa ti pokazi v teple... (otestovane bohuzial:-( )

Barbora11

:)) Presne nad tymto som aj ja rozmyslala, ze je aj sirsi vyber vselijakych delikatesnych susenych suniek. Ale neviem, ci to rovnako funguje :) Inak tieto jerky som skusala uz davno, netusila som, ze je to outdoorova strava. Dik za tip!

MatusM

inak, podobne by mohol fungovať aj kvalitný presušený pršut, že?

Rbr69

Inak ak zazijete tu zaregistrovaneho Phalike'ho a jeho povestne "dienko prestri sa" bude susene indianske maso poslednou volbou v nasich slovenskych gurmanskych stretnutiach :)

Rbr69

Pre clenov lemra teamu: skuste to doniest na salas a chrapete na povale bez ponuky klobas, gulasu, kapustnice a slovenskej tekutej energy frndzalice. :)

Merhorn

Wotan,ry stale hovoris o vyuzitelnosti eergie ja o kalorickej hodnote tej ktorej zlozky. Pouzi google pls. Nikde som nepopieral a nepolemizoval o vyuzitelnosti energie z cukrov ci bielkovin vzhladom na proces travenia.
Bulat,ano,presne tak,preto je soja menej hodnotny zdroj bielkovin ako maso a napr hrach nedostatocny vzhladom na spektrum:-)

MatusM

A jéje, toľká dišputa a pritom by stačili 3 slová.

Všetkého veľa škodí

Bacaardi

boro - ano ano ano:-). potom nam tu vyrastaju od buka do buk(ovskeho)a taki vselijaki pseudovegetariani... :-)

Bulat

heh, Boro, pravdu máš, niekedy je ľahšie byť hlupákom ;-)

Boro

Bacaardi, aspoň vidíš, čo môže spôsobiť priveľa vzdelania.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma