Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tajomnou Oravskou Magurou I.

Diskusná téma K článku: Tajomnou Oravskou Magurou I.

Dajú sa na Slovensku nájsť ešte temné smrekové lesy, ktoré nie sú postihnuté vetrovou či lykožrútovou kalamitou? Hory s hrebeňom bez veľkých prevýšení a bez početných rúbanísk? Lesy, z ktorých znenazdajky vyjdete na krásnych hrebeňových holiach plných čučoriedok, pralesy porastené vysokým papradím? Hory, kde stretnúť turistu je sviatok? Odpoveď znie: Áno. Vydajte sa spolu so mnou na putovanie Oravskou Magurou a Kysuckou vrchovinou.

Daulagiri

Á tak tú mestskú časť Mokraď som si nevšimol, takže už je to jasné.

Pešiak

ja by som to s Mokraďskou Hoľou videl podobne ako s Hruštínskou, a Vasiľovskou, nakoniec aj s Kubínskou... Mokraďská nesie meno podľa obce Mokraď ktorá je teraz už súčasťou Dolného Kubína, a je pravdepodobné, že táto hoľa je v chotári obce.

Daulagiri

Axel: tá obec zrejme neexistovala. Len v článku je to trochu nezrozumiteľné. Ide o to že v jednej mape čo mám sú ako Mokraďská hoľa označené tieto lúky mapy.hiking.sk/?x=19.29986… a vlastne aj v týchto Shocarťáckych podkladoch a v inej mojej mape ten názov chýba a je tam zasa označenie tej kóty 1224 m ako Dva pne. Keďže nie som domáci neviem čo je správne, tak som to v článku nejako spojil.

Axel

Mozete mi niekto spravit hribik do mapy, kde bola byvala obec Mokradska hola? Podla mapy je to na vrchole kopca... :-/
Nejake blizsie info? Google mi moc poradit nevie. Vdaka

Daulagiri

Jo Igor, myslel som ten úsek + hrebeň Skorušinských. A už sa chápeme úplne.
Orav. Beskydami som si vykračoval cca pred mesiacom ;-)

Bulat

heh, len aby nevzniklo nedorozumenie- ja som hovoril o Oravskej vrchovine /Dolny Kubin- V. Borove- O.B. Potok/... ale Skorušinske vrchy sú tiež pekné- krajinársky podobné Oravskej Magure. No a keby som spomenul ešte Oravské Beskydy, už sa v tom asi nikto nevyzná :-)))

Daulagiri

Ejha som opäť a opäť rád že písanie malo zmysel :-)

Pre mňa dovtedy a zrejme pre väčšinu z vás neznáme pohorie. O to silnejšie boli okamihy keď som ho postupne objavoval. Naozaj veľmi odporúčam. Až nečakaná krásota.
Igor: hrebeň Skorušinských mám na zozname, čakám len na ten správny podnet :-)
Matúš: sú to ideálne končiny pre vás dvoch, čo radi objavujete neznáme, tajomné a čarovné...
Peter: v podstate na bicykel myslím dosť ideálne až na pár strmších úsekov a rezervácie.
Maťo: veruže z vlastnej skúsenosti (strašná rosa tam bola ráno), ale vtedy to topánky ešte zvládli na rozdiel od Smrečín.

Mato_d

Príjemné čítanie, Maťo. Diki za podelenie sa o parádne zážitky.

Inak - "Napadá ma, že ráno tu bude asi poriadna rosa, ale to určite nejako prežijem." - to nevravíš z vlastnej skúsenosti. Či? ;)

Peter Miler

Zdravím, zaujímalo by ma, či je to zjazdné aj na bicykli "naťažko", lebo to by som si teda veľmi rád dal. Musí tam byť super. Temné smrečiny ja môžem :-))Fajn fotky+čítanie.

MatusM

jój, Maťo, ty vieš vždy vystihnúť chuťovku, kde som ešte nebol... veľmi príjemný štýl písania!

Jiku2

Z D.Kubina do O.B.Potoka to mam projite a jedna z nejkrasnejsich cest. davam za pravdu. jen hluboke lesy vystridaji krasne louky a nespocet vyhledu

Bulat

ahoj Maťo, pekný článok z miest, ktoré mám veľmi rád- celú tu trasu som si toho roku prešiel, od Budína až po Mravečník a Terchovú... doporučujem ti aj blízku Oravskú vrchovinu- usek z D. Kubina do Zázrivej či Orav. bieleho potoka ti ponúkne zase trosku iny ráz krajiny- ale nemenej krásny. A doporučujem objaviť i Kysuce -aj tam sa nájdu krásne miesta, zatial ešte nezdevastované človekom ... :-)

Jiku2

taky se pripojuji. presne na tuhle trasu se uz 2 roky chystam a proto moc diky za clanek

Daulagiri

Díky, som rád že vás zaujal. Je mi jasné že sa sem turisti hrnúť nebudú, ale rozhodne odporúčam navštíviť. Je to naozaj také tajomné a nepoznané pohorie, no určite má čo ponúknuť. Minimálne smrekové lesy sú tam nepoškodené ako asi nikde inde na Slovensku.

A verím že vás ani druhá časť nesklame.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma