Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Brodské - po brehoch Starej Moravy

Diskusná téma K článku: Brodské - po brehoch Starej Moravy

Do pohraničnej záhoráckej dediny Brodského chodievam s rodinou pomerne často. Vždy, keď som tu bol, chystal som sa preskúmať „Starú Moravu“, ktorá sa nachádza v západnej časti katastra obce. Aby bol čitateľ v obraze, názvom „Stará Morava“ volajú obyvatelia Brodského pôvodný tok rieky. Totižto, Morava bola v týchto miestach, podobne ako mnoho iných riek na Slovensku v polovici 20. storočia zregulovaná a jej tok bol premiestnený do nového koryta. Z pôvodných meandrov sa stali mŕtve ramená, ktoré sa tu, na dolnom toku čiastočne zachovali. Ich prieskum som nakoniec uskutočnil až toto leto.

Svatopluk stepanek

tento kraj je mimo moj zaujem, ale aj tak NADHERNE FOTKY
mozno zoberiem manzelku a mojho synka na pohodovy
"civilizovany" vyletik

Niedl Michal

Pred niekoľkými rokmi som na týchto miestach ako vojak základnej služby strážil hranicu medzi SR a ČR (dnes už nepochopiteľné). Spomínam si na miesta ako železničný most alebo produktovod, ale aj zátoky a lesy v okolí rieky Moravy. Západy a východy slnka tam majú svoje čaro. Prvýkrát v živote som tam videl skutočného bobra vo svojom prirodzenom prostredí. Všetkým odporúčam a v každom ročnom období. Tónko, ďakujem za oživenie spomienok.

Tono

Ahojte!
Sona, oplati sa tam zajst, len tak cvicne, nalahko, pokojne:)
Peter, vdaka za zastavenie, treba prist... hlavne na lačno :)

Peter Miler

Pekná exotika - u nás v Tatrách také nemáme :-))A ako tak čítam, oplatí sa tam ísť smädný a hladný :-))Každopádne fajnové čítanie.

Sona

Vdaka za pekny tip! Kedze do tychto koncin chodievam, isto nan raz pride.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov