Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ukrajinsko-slovenskou hranicou II.

Diskusná téma K článku: Ukrajinsko-slovenskou hranicou II.

V prvej časti článku sme sa presunuli z Novej Sedlice do Uble. V tejto časti sa po hranici posunieme ďalej, z Uble do Vyšného Nemeckého s prespaním v Petrovciach. Popíšeme aj naše adrenalínové zážitky pri zadržaní ukrajinskými pohraničiarmi. Všetko napokon dopadlo dobre, lebo odvážnemu a pripravenému praje šťastie.

Knor

Pozeram, ze medzicasom hranicu trochu vynovili.

Tono

Aj mne tento clanok pripomenul moju navstevu Ukrajinsko - Slovenskej hranice, ked sa tulal v okoli vrchu Stinky (Stinsky). Mimochodom, viete ze do tejto oblasti volakedy dopadol meteorit? No a samozerjeme navstevu hradiska v polohe Stara Konus vychodne od obce Konus. Tuto all hranicu by som si aj ja rad presiel.

Funttomas

Minulý týždeň sme boli partia na Zakarpatskej Ukrajine. Našim cieľom bol najvyšší bod Ukrajiny – Hoverla (2061 m). Tento článok mi pripomenul hlavne nepríjemné skúsenosti s ukrajinskými colníkmi. Čakanie 5,5 h. Ukrajinskí colníci sa vyslovene v robote flákali. Nevšímavosť, zabávanie sa, buzerovanie. Prešli sme piatimi byrokratickými kontrolami. Vypisovanie formulárov, ktoré nik nekontroluje. Jeden colník dôležitejší ako druhý atď. Kontrolovanie batožiny beriem ako samozrejmosť, ale aby kontroloval obsah peňaženky bez porovnania sumy priznanej v colnej deklarácií, trápne. Výstup z krajiny Ukrajinci úplne odflákli. Zato maďarskí colníci kontrolovali poctivo (až príliš :-). I keď sa dlho čakalo, aspoň nás tam nedoondievali „z dlhej chvíle“ a roztopaše ako ukrajinskí colníci. Hraničné kontroly pokazia prvý dojem z návštevy inak príjemného Zakarpatska a bežných ľudí, ktorí sa tešia každej zahraničnej návšteve v horských oblastiach.
Čudujem sa, že na putovanie UA/SK hranicou ste nemali vybavené žiadne povolenie. Bolo len otázkou času, kedy si na vás zgustnú na tak prísne stráženej hranici. Musím oceniť vašu odvahu a tak odolnú manželku, že sa na putovanie po ukrajinskej hranici dala nahovoriť ;-). Klobúk dolu pred vašim výkonom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma