Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoká pri Morave – Kuchyňa – Vysoká

Diskusná téma K článku: Vysoká pri Morave – Kuchyňa – Vysoká

Aby sme sa rozumeli, vymyslel som si zase jedno netradičné spojenie dvoch miest na mape. Tento raz z Vysokej pri Morave na Vysokú v Malých Karpatoch nad obcou Kuchyňa. Posmelilo ma k tomu sprístupnenie Vojenských lesov Záhorie bez povolenia a aj minulá túra zo Záhorskej Vsi do Svätého Jura. Také množstvo poletujúcej a pobehujúcej zveriny, ako tu na Záhorskej nížine, som už dlho nezažil.

Miroslav Svitek

SCHROJF a ako si prišiel k tomu, že som zakufroval pri zostupe z Vysokej? Čítal si pozorne článok? A skús si prečítať ostatné moje články. Ja mám pobehané Slovensko hodne krížom krážom, ale nákupné centrá v Bratislave nie. Ale pobavil si ma aj mojich známych.

Rc

schrojf musim na obhajobu autora povedat, ze ja som raz zisiel z modrej presne v tom istom mieste. a nebol som jediny. nad lukou na mna cakalo zopar trampov (typujem nejaki domaci nakolko hovorili znacne zahoracky) a pytali sa ma, ci to tam poznam, lebo stratili znacku. ked som im povedal, ze som tam prvy krat, vratili sa dolu skoro az k tym jazvecikom a hladali odznova. ja som potom podla mapy na vysoku sice trafil, ale este pred tym som pridal mimo znacky dalsie tri vrcholy susedneho hrebena a na modru som narazil az tesne pod vrcholom. nakoniec som ich stretol opat na vrchole. okrem toho mali aj gpsko, aj napriek tomu zabludili, ale je mozne ze sa s nim iba ucili robit. pamatam si na to celkom dobre hlavne kvoli tym jazvecikom. tiez do mna skakali, ale kedze som mal obute tusim stare dobre lesnicke kanady, jeden to schytal a nastastie ma nestihli pohryznut. vybehol aj ich (pravdepodobne) majitel, ale povedal som mu nieco velmi nepekne a radsej sa zavrel do tej svojej budy. ak by som tadial este niekedy siel asi by som vyskusal na nich (pokial tam stale su) ten novy sprej na medvede, ako funguje...

SCHROJF

Doporucujem pre autora tohto clanku zakupenie mapy Malych karpat a GPS pristroj,lebo ak niekto zakufruje pri zostupe z Vysokej,tak radsej nech ostane verny prechadzkam po Horskom parku a nakupnych centrach!

Peter61

Miro : fajn.
Postexpozicna vakcinacia nerobi momentalne ziadne problemy, podla to, co viem. Pripadne veterinari (v aktivnom vykone sluzby) i doktori mozu doplnit.

Co sa tyka regresu vymahaneho ZP, prip. SP: pokial by to nebol takyto priestupok proti spolunažívaniu, ale nahoda, tak by to mohla uhradit poistovna z poistenia clenov domacnosti , ak by dotycny mal psa prihlaseneho na adrese domacnosti. Treba brat do uvahy pri takychto pohryzeniach a skodovu udalost nahlasit na register skod obvykle do 15 dni.

Miroslav Svitek

No injekcie proti besnote som absolvoval bez väčších komplikácií. Čo sa týka podania na PZ Petržalka sever, tak ho postúpili PZ Rohožník a z tade mi po dvoch mesiacoch napísali, že to ako priestupok proti spolunažívaniu postúpili do Malaciek. Ale ozvala sa mi moja ZP. Vraj som utrpel mimopracovný úraz a ak mi ho niekto spôsobil, budú vzniklú im škodu po ňom vymáhať. Tak možno napokon pocíti svoju nezodpovednosť na peňaženke, lebo inak to ide asi do stratena a ten jazvedčík bude naďalej ohrozovať turistov. Inak v sobotu na DP Hlohovec - sedlo Havran - Piešťany, pobehovalo po lese kopu veľkých psov a samozrejme bez vodítka a náhubku. Ale to je už taký ľudový folklór na Slovensku.

Vladvlad

Zaujímavý článok.
Na doplnenie: železničná trať Zohor-PM nie je zrušená zjazdná je po Podhradie, potiaľ išiel aj nedávno nostalgický vlak vlaky.net/…/4670-Vylet-na-Pla… po Rohožník je pravidelná preprava nákladných vlakov do cementárne.
Na okolí je definitívne zrušená trať Stupava-Devínske Jazero, v máji tohto roku tam boli vytrhané aj koľaje... :(

Z P.Štvrtku je ľahké napojenie nadjazdom a následne lesnou cestou vedľa obory na Jablonovskú cestu, príde sa k družstvu a ďalej po poľnej ceste krajom lesa k Perneckým rybníkom, ďalej k letisku a pohodlne poľnou cestou do Kuchyne alebo od letiska rovno smer Rohožník alebo Vývrat, ideálne aj pre bicykle. Na mape sú tie cesty viditeľné.

K jazvčíkom...
Toto isté sa mi stalo presne pred rokom pri túre z Kuchyne na Vysokú hiking.sk/…/z_vysokej.html presne na tom istom mieste, ten psačí potkan sa za mnou len tak ani neviem odkiaľ rozbehol a chcel ma kúsnuť. To sa mu aj podarilo, ale len povrchne-škrabanec cez nohavice. Zahnal som sa, tuším som ho aj odkopol (palicu nenosím). Bol tam aj ten majiteľ, ktorý len tupo pozeral, žiadne ospravedlnenie. Ja som si nechel kaziť začiatok dňa, tak som išiel ďalej. Nič mi nebolo, po pár dňoch po tom škrabanci nebolo ani stopy.
Nuž, často počúvam/čítam, že niekedy by bolo pre vyššiu bezpečnosť na turistike potrebné nosiť aj iné veci ako batoh a paličky...

Peter Straka

Písal som to už viackrát, najväčšia hrozba pre turistu nie je medveď, ale nezodpovední majitelia psov a ich miláčikovia - hlavne na samotách. A nie vždy sú to len jazvečíky. Lenže pes je mediálne zaujímavý, len keď niekoho prizabije.

Sona

Miro, asi si myslel, ze tych 5 injekcii je proti besnote. Protitetanovka je len jedna. Tiez som toto absolvovala.

Peter61

K majitelovi jazvecikov :
príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Peter61

Este dodatok : Pokial je pes neockovany ( kazdorocne), v tom pripade vysetrenia u veterinara si IMHO plati majitel. Aj preto sa dakedy majitelia vyhybaju dostavit sa na vysetrenie a pohryzeny musi ist na ockovanie proti besnote.
svssr.sk/…/choroby_besnota.asp

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov