Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma pokuta

RoL

Keby ze mlade devy, ale stari paprdaci... Mali dostat este extra pokutu aj za to, ze boli "na golasa".

Peter61

výkon českej ekonomiky "na golasa" klesá !
turyści przebywali poza szlakiem turystycznym w strefie ochrony ścisłej, nielegalnie kąpali się w Morskim Oku i za tzw. nieobyczajne zachowanie, czyli kąpiel na golasa zostali ukarani przez Straż Parku
tygodnikpodhalanski.pl/…/59093

Peter61

vrana, gugol et. al:

clenovia OeAV maju krytu aj zodpovednost (3 mio €)a pravnu ochranu (72 000 € ). v pripade, ze tana zjazdovke zrazi pravnik, moze sa Ti zist :-P

Vrana

OEAV poistenie kryje vsetky bezne outdoorove aktivity, teda aj lyzovanie. Z hladiska poistneho krytia zachrany nezaujimave. Zaujimave to zacne byt pri poistnom kryti liecenia v zahranici a pripadnej invalidity.

Gugol

Na zjazdovke som bol naposledy snad na lyziarskom vycviku z vysokej skoly, to uz je nejaky rocik dozadu, preco?

Gugol

Nejde o to, ze by sa patracka nezmestila do limitu, ale o to, ze keby bola znama trasa, nemusela byt ziadna patracka a namiesto 15k za patracku mohli platit mozno 3k za transport. Na zvysenych nakladoch ma takto ucastnik tury priamu spoluvinu, takze si ich aj pekne zacvaka. Rovnako ak ma na uraze spoluvinu napr. z dovodu pozitia alkoholu ci absencie prilby - konkretne to uz ma kazda poistovna osetrene inak a treba si to podrobne prestudovat pred uzavretim poistky. Ked som to pozeral pred par rokmi, vychadzalo mi ze podmienky su ako cez kopirak a nic seriozne tu clovek nenajde. Bohuzial pri zopar turach za rok vyjde Oeav dost draho, pri castejsom pohybe na horach vsak nema konkurenciu. O pripoisteni invalidity som netusil, musim to pozriet, moze to byt uzitocne.

Peter61

gugol, vyluky u Allianzu su preto, lebo medved. Takze skratka neuzatvarat si to.Limity poistneho plnenia maju dost vysoko na to, aby pokrylo aj velku patracku ( 16 600 €) Durkova stala tusim 14 400 € . Pri velkej patracke aj tak nastupuju aj "bezplatne" zlozky HSnS, letka MV SR, HaZZ etc.: Tieto neuhradene "plane poplachy a patracky" je vlastne porusenim zakladnych pravidiel pohybu pohorach.
Takze OeAV + pripoistenie urazovej invalidity a hotovo.
svts.sk/index.php?a=628&…

Gugol

Peter, nastastie osobnu skusenost nemam. Kamosovi sa stalo, ze siel vo VT zakazanu trasu (obtiaznost I-II), vytkol si clenok, brala ho HS, mal OeAV a bez problemov to preplatili. Mozno ze tam ani nikoho nenapadne, ze by sme mohli mat tak ujete zakony, ze by lahke tury boli zakazane :-) Ktovie ako by to dopadlo, keby mal beznu SK poistovnu, ale pri nelegalnych aktivitach by som to neriskoval, moze to vyjst draho.

Honza - cele hlasenie tury ma len jeden vyznam, a to ulahcit pripadne patranie. Je uplne jedno, ci to nahlasis doma prababicke alebo priamo na HS, ide o to, aby ten clovek vedel posudit, ze si sa nevratil vcas, dat vediet HS a povedat kde maju hladat. Vyluky z poistenia kvoli neohlasenej ture su kvoli tomu, ze takato tura potencialne znamena rozsiahle patranie na velkej ploche, co je samozrejme velmi nakladne. Nie kazda tura zacina na horskej chate, ci pri dome HS, aby si to nahlasil tam.

Peter61

Union : Ak poistený nemá možnosť zapísať sa do Knihy vychádzok a výstupov, je povinný údaje v rozsahu podľa
VPPHZS/0114 strana 7/9 predchádzajúcej vety nahlásiť HZS alebo osobe, ktorá oznámi HZS prípadnú tiesň ovú situáciu poisteného.

Peter61

Truhlik286, pises z vlastnej skusenosti alebo kompilujes ?

Honza286

Gugol: Nahlášení nelegální túry kamarádovi ti asi neprojde, resp. pojišťovna ti to neproplatí, protože jsi porušil zákon. Obecně má člověk hlásit túru v místě ubytování, případně horské službě. Horolezci mají povinnost nahlásit cíl své cesty do knihy túr (včetně plánovaného návratu) - pokud se nevrátí do 6 hodin od předpokládaného návratu, jde do akce horská služba.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum