Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Pustý hrad nad Zvolenom

Diskusná téma K článku: NCH Pustý hrad nad Zvolenom

Po dlhšom čase, vari po dvoch rokoch, som sa vybral na Zvolenský hrad, nazývaný Pustým, hoci toto prídavné meno k nemu už dnes zaručene nepasuje. Za dve desaťročia sa prebudil spod nánosov času a zeme, opeknel, omladol. V ostatných rokoch sa archeológovia zamerali na výskum Dolného hradu a výsledky ich práce sú naozaj očividné. Návštevník určite ocení vynovený náučný chodník.

Bikemartin

Malo by sa dať v pohode. Z Haputky ide rovno hore lesná štrková cesta (na tvojom linku oranžová), alebo cez Červený medokýš (zelená prerušovaná), kde ideš po asfaltke až sem mapy.hiking.sk/?x=19.10754… a ďalej doľava po lesnej ceste do sedla.

Zaparkovať môžeš pri zimnom štadione mapy.hiking.sk/?x=19.12205… , t.j. asi 300-400m pred Haputkou.

Littleflower

pre miestnych znalcov: da sa vyjst na hrad aj s kocikom? podla tohto pustyhrad.com/pristup.php by sa dalo lesnou cestou z Haputky. Podla info v tomto clanku sa zda, ze parkovanie v okoli Haputky sa asi neodporuca (prechod okolo budovy, ktorá už medzitým prišla o pol strechy, hoci pred dvomi desaťročiami bola kompletne vynovená....). vdaka za info.

Vladimir50

Paráda, pekný, užitočný a dobre napísaný článok.

Adina

Na Pustom hrade som bola niekolko krat. Tiez som mala prvy krat starost, ako sa dostat za zvodidla na parkovisko. Podarilo sa. A tak si tam obcas "vybehnem". Ked je tam clovek sam, je tu carovne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum