Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Monkova dolina - Kopské sedlo - Javorina

Diskusná téma K článku: Monkova dolina - Kopské sedlo - Javorina

Belianske Tatry ma odjakživa fascinovali a ľutovala som, že sa tam nesmie chodiť. Obzerala som ich maximálne od Plesnivca, Veľkého Bieleho plesa či Kopského sedla, a stále som sa chystala prejsť ich krížom Monkovou dolinou. Začiatkom júla sme s kamarátkou Aďou strávili predĺžený víkend v Ždiari a tak konečne došlo aj na túto dlho plánovanú túru.

Nonormal

Zajtra sa chystam na rovnakú trasu =) Už sa teším, tak pekne popísané =)

MASH

No paráda :(.
Ešteže sme si to pred mesiacom stihli prečítať...

Poldo

A toto zvlášť, ja by som tiež rád videl celé Belanky, ale želám im, aby im už nikdy nikto neubližoval. Nie všetko, po čom túžime musíme mať.

Poldo

Pekne napísané, pekne odfotené. Ja som v októbri také šťastie nemal. Už pri búdke nikto, pri odpočívadle sa už na mňa začala valiť hmla, turisti nekde, asi všetci pozornejšie počúvali predpoveď počasia ako ja. V Širokom sedle začína pršať, v Prednom Kopskom sedle ma už otĺka ľadovecv Kopskom sedle začala strelba bleskov a rachot hromov a ja tuho uvažujem, že sa zbavím foťáku, statívu aj telefónov. Chodník po bývalú Kežmarskú chatu je skôr pre Martikána. O fotení som ani nesníval. Na Plesnivec som dofofroval, keď som chatu cítil vďaka fantastickej cesnakovej polievke a bylinkovému čaju už zďaleka. Mylovaný Plesnivec. Posledná ozajstná chata s najlepšími ľuďmi.

Bryndzove halusky

Fajn článok a prenáádhernéé obrázky. Len v jednom s autorkou nesúhlasím-Belianske Tatry by mali ostať uzatvorené. Navždy. Prípadne treba vymyslieť o nich aj nejakú strašidelnú historku:-)

Adushka

Jaaaaj, Monkova dolina.. no ak to vyda, tak o dva tyzdne som tiez tam :)

Turis

Tak dnes sme absolvovali Monkovu dolinu a bolo prekrásne. Hlavne tie výhlady z hrebena smerom na Ždiarsku vidlu, Hlúpy vrch ale aj samotné Vysoké Tatry. Myslím si že po dneskajšku čo som videl (možno 40 kusové stádo kamzíkov,ale aj samostatné kusy, kamzíky boli proste skoro všade a nádherná kvetena) by som nechal Belianky radšej komplet uzavreté, okrem spomínanej Monkovej doliny.

Turis

Tak to si ma teraz ešte viacej navnadil na zajtrajšok:) díky za čerstvé info:)

Happystud

ahoj!trasu Monkova dolina-Zelené pleso sme išli 28.8. všetko je OK!spoločnosť nám robilo asi 20 kamzíkov a 1 svišť ... :)

Turis

Ahojte zajtra mám naplánovanú túto trasu. Neviete niekto ako to vyzerá v doline Zadné meďoďoly po záplavoch ktoré boli toto leto? Možno trošku už odveci otázka ale opravili už ten most, ktorý strhla voda?:) Už asi ano, ale pýtam sa pre istotu, nerád by som sa tesne pred koncom vracal späť:)

Luffka

Sonicka, tusim sme sa tesne minuli:-)
Ja som sla tuto trasu v nedelu 25.8. s mensou obmenou: z chaty Plesnivec (ktorej rodinnu atmosferu neviem vynachvalit, kazdemu vrelo odporucam!!!) okolo Bieleho plesa, cez Kopske sedlo a Zadnymi Medodolmi do Javoriny. Monkovu dolinu som si presla este pred 2 rokmi, bolo to naozaj pekne, hlavne v zavere doliny, pod Sirokym sedlom sa naskyta fascinujuci pohlad na sytozelenu luku plnu kvetov, ktory mam doteraz v zivej pamati :-) Ale este prijemnejsie ma prekvapili Zadne Medodoly, boli ine ako zvysok Tatier - o to viac zaujali svojou krasou. Urcite kazdemu nadsencovi odporucam niekedy si to cele prejst, Belianky maju svoje caro.

MK

Sviatok SNP plánujeme osláviť v Belianských Tatrách podobnou trasou, len končíme v T. Lomnici. Dúfame, že nezmokneme a ťapky si berieme.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum