Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stodola nad Gregušmi

Diskusná téma K článku: Stodola nad Gregušmi

Pri potulkách Javorníkmi nie je veľa možností na jednoduchšie prespanie pod strechou. Chaty na Kasárňach, horský hotel Portáš, či zariadenia na Kohútke sú iného charakteru, navyše už v pohraničnej časti. Preto sa môže hodiť aj prostá stodola, ktorá zďaleka nedosahuje "luxus" malofatranských salašov.

Daulagiri

Nakukol som dnu keď som prechádzal okolo 10.5.2023. Stav stodoly je rovnaký ako v popise. Na podlahe je seno, steny zo špárami a v štíte tiež diera, ale strecha bez diery. Pred dažďom táto stodola ochráni bez problémov.
Na trámoch je zbitých pár dosák, ktoré vytvárajú akoby poschodie ako opisuje Janko Fenič. Ale je tam pohodlné spanie asi len pre jedného človeka, lebo dosky sú nabité nerovnomerne. Inak veľmi fajná stavba.
Voda bude zrejme v osade Gregušovci alebo až prameň v sedle pod Hričovcom.

Peterjuraj

Zdravím, stodola stojí vcelku zachovalá, zachránila ma pred riadnou hrmavicou!

Zdenči

Na bežkách z Melocika na Kasárne a späť. Tam po panenskej stope, späť po tankodrome. Okrem partie asi 15 pešiakov, ktorí šli rovnako od Melocika na Kasárne sa v okolí Greguší preháňal krížom krážom cez stopu niekto na snežnom skútri. Naschvál trasu upravili až dnes pred zajtrajšou sado-maso akciou, aby bola čerstvá a krásna:-)

MisoB

Si naozaj šiel či si sa na drievkach šmýkal? Bo sňahu je tam neúrekom...

Zdenči

Dnes som šiel okolo nej. Stojí. Na zemi trošku sena. Reku o nej napíšem a ona už je tu :-)

Tono

Stav 15. 06. 2014 identický z fotodokumentaciou.

Bulat

momentalne je v stodole seno, tak komu to nevadi, vyspí sa v makkom :-))

Janko Fenič

Do tejto búdy sa daju v pohode skryť bicykle a na kúsok horného poschodia sa zmestia asi 2-3 ludia. Kedysi sme tam spali 4 ale keď som tam bol naposledy (toto leto) bolo odtiel vytiahnútych pár desiek, ale hádam keby ste pohladali dali by sa niečim nahradiť. Strecha je OK spal som tam aj za dažďa

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov