Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Líška

Diskusná téma K článku: Útulňa Líška

Počas deväťdňového pobytu na Čertovici a jej okolí sme absolvovali aj túru Čertovica – sedlo Za Lenivou – Beňuška – Braväcovo – Beňuš. Asi dve hodiny od Čertovice sme po klesnutí z Beňušky cez more čučoriedok narazili na zvážnicu a po asi 100 m kráčaní vľavo sme našli chatku Líška.

Pavol.horvath

Dreva bolo minimum, domaci maju drevo zamknute pri chate. Tupa sekera a tupa pilka.

Anonymized_25093

Spal som tam prvy krat, nejake drevo bolo ale nic na rozkurenie. PIlka bola ale sekera nie. BOlo tam cisto, nechal som na rozkurenie. Komin ma vyborny tah, dole bola suana. Hore je ale niekde fuga takze trosku taha dnu zimu.

Piterx

Ahoj, prosím o info, kterým směrem z Bacúšského sedla je ten srub, co má být na křížení cest ve výšce 1080m.n.m. Směrem na V.Bocu nebo na Bacúch? Děkuji. Horám Zdar!

Motorkár

Myslím, že ten prameň je až na hlavnej zvážnici a nie tam, kde si ho zaznačil na mape.

Lubo

Duri, pridaj do GPS databazy, nech sa pramen ukaze aj na mape. Diki.

Motorkar

Doplním informáciu o vode. Našiel som ju priamo na zvážnici smerom na sever (pri pohľade od Líšky na Beňušku smerom doprava)asi 7 minút vľavo pri ceste je tam malý potôčik. Inak útulňa je v naprostom poriadku, vďaka.

FunTTomas

Ďakujeme Ďurimu za aktuálne fotografie útulne zo zimy 2016, ktoré sme pridali ku článku.

Daulagiri

V tomto 4* hoteli som prespal zo 6. na 7. 12. Stav je totožný ako píšem v príspevku z 2011. Akurát pribudlo jedno väčšie eurookno a stropné svietidlo. Útulňa je obložená vzorne nachystaným veľkým množstvom dreva. Prameň som v tom 40 cm prašane nehľadal.
Jedna z najluxusnejších útulní v akej som kedy prespal.

Danuwaanalihi

Uberluxusna utulna. Skoda, ze je jej okolie zdevastovane tazbou dreva. V sucasnosti je najblizsi pramen po vrstevnici smerom OD Certovice (smer na Cucoriedkovu). Asi po piatich minutach chodze tecie pramienok zo svahu.

Daulagiri

Tak táto útulňa doznala veľkých zmien: K LEPŠIEMU.
Spal som v nej z 23./24. 8. 2011.
Podlaha je drevená, sú tam 2 stoly, lavičky, 2 malé okienka, piecka, ktorá vyzerala vo veľmi dobrom stave, steny aj strecha tiež tesné. Je tam aj podkrovie s matracami, petrolejová lampa, skrinka s taniermi, príbor, nejaké potraviny, lekárnička, návštevný zošit, zápalky. Zvonka teplomer, sekera, nachystané drevo. Proste ťažká pohoda. Dúfam že jej to dlho vydrží.

Jano

Nazdar Miroslav super že si nás turistov oboznámil aj s inými útulňami. Len by som chcel vedieť ako nízko je chata na modrej značke pod Bacúškym sedlom. Dakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma