Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa pod Minčolom

Diskusná téma K článku: Útulňa pod Minčolom

Pri túre z Ruskej Vole do Kamenice nad Torysou sme navštívili útulňu turistov z Lipian. Nachádza sa priamo na zelenej, po ceste z Lazov cez Sokoliu dolinu do Kamenice nad Torysou, vo výške 1010 m.n.m, 15 minút od smerovníka Lazy a 1 hod. 45 min. od Kamenice.

Zivan

Potvrdzujem že turisti z Lipan sú veľmi ústretoví.
Útulňa dobre poslúži pri túlačkach Čergovom.
Útulňu spravuje aj prítulný plch, ktorý vás tiež rád privíta.

Blatta

Ahoj všem,
aktuální stav je takový,že zezadu chaty v přístěnku přespí max.dva nocležníci a možná i pes :-) Půlka plochy přístěnku je zaskládáná dubovými fošnami a dalším harampádím...
Studánka u chaty je vydatná,ale bylo to taky způsobené silnými dešti.Pramen "u stromu",cca 120m nad chatou,je použitelný,ale vodu do petky je třeba nabrat hrnkem.Latrína funkční,jen do ní trochu zatéká malou dírkou ve střeše.

Peter61

Ten pramienok pri útulni je málo výdatný. Má síce krásny "domček Ekopolis" ale na vlastnom prameni by sa zišlo troška popracovať.
No a drobnůstka : cca 20 m nad ním je latrína. O.i. to nemá logiku : ťahať "náklad" do kopca hore od chaty. Šak nedobehňem.

Výdatnejší pramienok ako pri chate je vyššie cca 100 m pod chodníkom.

Pafi

V útulni, teda v jej zadnej časti, sme prespali 27./28.10. Pre dvoch celkom luxus, boli tam aj nejaké matrace, no hlavne bezvetrie. Studnička vyschnutá, po vodu musíte kúsok nižšie k potoku.

Pavol Chodec Horvath

Zdravim.
Odpoved na email:
útulňa patrí nášmu klubu a nie je voľne prístupná.
Prístup do nej je len v sprievode člena nášho klubu, resp. s jeho súhlasom a na jeho zodpovednosť.

Lukáš lenon

Klíče se dají údajně půjčit v nějakém stánku v Lipanech,ale pro přechod Čergova je to na nic.A ze zadní srany je otevřena malá místnost tvaru nudle kde se pár lidí vyspí.

FunTTomas

Ďakujeme za aktuálne informácie. Upozornenie o zmene pomerov a uzamknutí objektu bolo doplnené na začiatok textu.

Atomko

bol som tam v nedelu a útulna je stále zamknutá co je podla mna len dobre lebo jej okolie nasvedcuje tomu ako by dopadla keby sa nezamykala (rozbité sklenné flase, smeti a pod.)

Buckokatka

supeeeer!!!! pre neznalých by som rada vysvetlila pojem ÚTULŇA = DOSTUPNÝ prístrešok pre normálnych turistov...
som ostala v šoku, keď sme tam traja kámoši dorazili teraz začiatkom júna t.r. a tam tisííííc zámkov.... (´´,) fúúúú tak to sa mi ešte nestalo, tak poprosím kompetentných ľudí na zmenu z ÚTULŇA na CHATA a tá nech si je pozamkýnaná na koľko zámkov len chce :(( SMUTNÉÉÉÉ

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma