Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Akty X

Diskusná téma K fotke: Akty X

Súboj slnka s hmlou,nízkou oblačnosťou vytvoril na hrebeni Magury takýto úkaz..Na tomto bočnom hrebeni VF sme počas 5 hod. nestretli žiadného turistu. ...

Opossum

Zlta z Hubovej je znackovana dobre. Ale ta modra od Sedla pod Cervenym Grunom je podla mna pouzitelna iba za dobrej viditelnosti.

A najhorsie miesto je zostup z Magury (smerom na Lubochnu). Uz 2 krat som sa tam stratil. Raz ma to vytentockovalo v Lubochnianskej Doline a spal som v senniku, vcera ma to tiez chcelo poslat dole do Lubochne, ale pouceny z minula som sa nedal. A nadaval som nahlas a mrzko :)

Aďo.4

Ísť tieto dva bočné hrebene VF večer musí byť zaujímavé a odvážne..Hlavne ak ideš sám...Tak to by som mal tlak 220/100...

Daulagiri

Aďo veruže v hmle je to tam zaujímavé. A to mimoznačkovanie ku mne patrí čoraz viac. Napr. ma láka výstup na Vtáčnik na tej červenej. Keď som tade šiel večer cez Tlstú horu k tomu senníku opísanému ako vhodnému na nocľah, tak som tam zažil takú temnú atmosféru že som sa skoro oné... :-)
No v každom prípade vďaka za vyvolanie krásnych spomienok.

Daulagiri

Heh Igor, s tým počítam, skôr by ma prekvapilo keby som dakoho stretol.
A konkrétne mám vyhliadnutý bivak na tých trávnatých svahoch Magury odkiaľ je krásny výhľad, ale kvôli svetlu tam chcem byť ráno alebo večer.
Inak sú toto skvostné končiny.
A to značenie, nuž čo narobím... Raz to muselo prísť.

Aďo.4

Martin,možno ísť z Hubovej a pri hustejšej hmle budeš rád každej značke.. :-D..Po hrebeni je to v pohode,ale môžeš skúsiť na určitých miestach aj mimo značky..

Bulat

Maťo, značenie je obnovené, čo je fajn pre bežného turistu, najma za horších podmienok. Ale kludne sem znovu zavítaj, davy turistov ťa tu iste neprekvapia :-)

Daulagiri

Tieto končiny som navštívil 2 krát a hoci v nie najlepšom počasí tak mi učarovali. Chystám sa tam niekedy opäť.
No ako čítam tak značenie je už o inom než keď som tam blúdil krížom krážom. Tieto civilizačné výdobytky sa už dostali aj sem, no škoda :o)

Inak pekná tajomná atmoška fotky.

Aďo.4

Áno,po hrebeni od sedla Poľany už bolo dobré značené a miestami sa dalo ísť aj intuitívne..,až na jedno miesto :-D

Bulat

no chodník sa celkovo miestami vytracal a bolo lepsie ist intuitivne hrebeňom... zato turist. značenie je tu vyborne vynovené, včetne velmi pekných smerovníkov

Aďo.4

My sme išli žltou z Hubovej...Po sedlo Poľany je menej prechodený.V tráve bolo ťažšie vidieť stopy chodníka,takže v tej hustej hmle bol na niektorých miestach problém s orientáciou.. :-D

Bulat

jj, maš pravdu, na Tlstej hore taktiež nestretneš žíváčika :-) ... inak k tým časom- v Lubochni na stanici ŽSR je uvedený čas 4:10 hod. na Chabdzovú- je pravda, že som to išiel, hoc aj pohodovým tempom 5.5 hodiny :-)

Aďo.4

Igor:My sme sa tiež chceli ísť pozrieť aj na výhľady z Kútnikoveho kopca,ale príroda zariadila inak..Pred troma týždňami sme išli hrebeň s Tlstou horou,tak isto ani živej duše..Malá poznámka k času na smerovníku v sedle pod Červeným grúňom na Chabazdovú,tak si radšej pridajte aspoň 15 min...Ten čas je tam veľmi prísny..!

Bulat

inak Aďo, ako tak pozerám, šiel som to 3 dni pred tebou :-)

Bulat

tento hrebeň som absolvoval minulý týždeň - parádne výhľady z Kútnikovho kopca, divočina okolo Červeného grúňa a nádherné trávnaté svahy Magury so skalnými terasami a smrekovcami- a nestretneš tu živej duše :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky