Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na Chopku

Diskusná téma K fotke: Na Chopku

Príjemný deň strávený na Liptove a návšteva najvyššie dostupného miesta s bicyklom široko-ďaleko. Využitá bola toľko medializovaná cesta. Posledných pár metrov na vrchol už len kúsok vyniesť. Z Jasnej (1100m n.m.) do cca 2000 m n.m. je to 6,8km, maximálne stúpanie v zákrutách okolo 22%. Cesta sa dá "bezproblémov" vyšlapať, ale víkendovým cyklistom to neodporúčam. Treba mať čo to najazdené. Je to veľmi príjemný cyklovýšlap s krásnym výhľadom. Hore panoval čulý stavebný ruch, autá sa tam premávali, čiže nejaké zaťažovanie sa návštevným poriadkom je v tejto lokalite úplne bezpredmetné. Cesta nadol po rovnakej trase. Pod Lukovou v jednej zákrute sa dá nabrať voda z prameňa. "Lanovkoví" turisti na mňa pozerali s rešpektom, mnohí ma aj hore oslovili :) Počasie bolo na jednotku.

Vladvlad

Ale potom nechápem, načo by sem išli. To môžu ísť takisto aj na Lomničák.
A pochybujem, že to "víkendoví" cyklisti zídu dole, možno niektorí s pomocou HZS :)

Bazajac

To je dobrý tip. Víkendoví cykloturisti si môžu bike vyviesť lanovkou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky