Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Súmrak na Doščanke

Diskusná téma K fotke: Súmrak na Doščanke

Moje obľúbené miesto nad Lipt. Tepličkou, kde som často prespával. Svojho času som na tejto búde pre blaho všetkých na vlastné náklady nainštaloval nové pánty na dvere, ktoré boli voľne pohodené pri búde (2 krát), od odpadkov poupratoval okolie (nespočetne veľa krát), no vždy sa našiel nejaký zákerný sviniar, ktorý pílkou na železo (!) pánty prepílil a dvere odhodil preč. S pílkou na železo bežný turista do hôr nechodí, až som sa raz náhodou dozvedel, že to robí niekto z poľovníkov, pretože nechce, aby tu ktokoľvek prespával. Tento ničiteľ si vôbec neuvedomuje fakt, že je to jediný prístrešok na hrebeni široko - ďaleko a pokiaľ nejaký dement tie dvere spáli, tak tam okrem kosy bude aj pršať a búda schátra ešte viac. Prestal som ju teda opravovať, keďže mi to dotyčný vždy zničil a prestal som tam chodiť. Tohto roku som tam už nebol vôbec a ani netuším, v akom je búda stave. Lebo keby som tam našiel spálené dvere a zdevastovaný interiér, zbytočne by som sa iba sklamal...

Peter Miler

Uff, tak to už je absurdné s tým Vihorlatom, no pre tento štátny útvar žiaľ pomaly už folklór. Mám kamaráta poľovníka a poznám aj pár iných, lenže v ich prípade sa jedná o ľudí. Nie je poľovník, ako poľovník. Veľa ich zver len strieľa, nezakrmuje, nečistí chodníčky, nechodí na brigády, nevynáša seno atď. Niektorí poľovníci sa správajú ako majitelia lesa a šéfovia zemegule. A práve len takýto nečlovek môže mať záujem na tom, aby na Doštianke nikto nespal. Bordel v okolí niektorých posedov po hlavne zbohatlíckych "tiežpoľovníkoch" v niektorých revíroch hovorí za všetko.

Alexander

Pochopiteľne to je všetko nič proti tomu, čo "dokázali" vo Vihorlatských vrchoch Vojenské lesy a majetky - tam najprv podpálili najkrajšie umiestnenú turistickú búdu (Jagerku), následne potom zlikvidovali aj všetky ostatné (cca 8). Vrátane napr. aj búdy, kde sme strávili pekných pár víkendov jej opravou, dali na to vlastný materiál z vlastných peňazí...Tiež bol pravý dôvod, že poľovníkom vadili turisti (hlavne v období jelenej ruje). Čo k tomu dodať, vitajte na Slovensku...

Nsvetozarov

To čo za vy...aný imbecil to je ten poľovník ???!!! Kiež by si aspoň na tejto stránke o sebe niečo pekné prečítal. ..ujo ! Ospravedlňte ma za tieto expresívne výrazy, ale nemám na to čo povedať. Debilný devastátor !!!.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma