Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 4 dni

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 4 dni

Myšlienka prejsť hrebeň Nízkych Tatier vo mne zrela veľmi dlho. Nízke Tatry nie sú síce medzi priaznivcami hôr v našich končinách žiadnou exotikou, ale nenašiel som nikde na internete popis, ako ich prejsť za 4 dni. Všade nájdete buď plán na 5 dní, alebo zápisky od ľudí, ktorí celý hrebeň prebehli bez prestávky za približne 24 hodín.

Pekm

Co sa tyka Andrejcovej ak nemaju polievku niekto tam nechava u neho v truhlici aj sackove - aj my sme nechali pre hladnych. Sice iba jednu ale niekomu moze pomoct. Ramza tam urcite nic. Pri tej Certovici pozor lebo sice ubytovanie netreba rezervovat dopredu ale prisli sme tesne pred siestou a varili len do siestej. Tak isto uz chceli ist na autobus domov ale zostali, navarili aj ubytovali. A to sme boli iba traja. Ale bolo to v maji tak v sezone to moze byt ine. Ostatne ako pise martanko.

Martanko

Andrejcova - chatar myslim do konca sept. mali by mat aspon polievku, Ramza nic, Certovica je tam restika, MRS jedlo, ubytko izby s 8 postelami, kamienka jedlo, ubytovanie este nie, Durkova ubytko, polievka + nieco druhe.

Kyrby

Janci, dakujem za super clanok.
Prosim ta:

  1. Ktore chaty poskytuju jedlo? Ide mi o to, kolko jedla brat. Spominal si ze na Certovici ste chceli doplnit zasoby. Su tam nejake potraviny? Taktiez si pisal, ze v utulni Durkova bol chatar. Cize toto je tiez miesto kde sa najem?
  2. Ubytovanie na Certovici/Stefanicke funguje na rezervacnom systeme?

Dakujem
Mato

Hřebenovky

Nemyslím si, že přejít trasu rychle, znamená mít lepší zážitek. Naopak. Projít trasu za 5-6 dní je nejideálnější. Člověk si v klidu vychutná všechny krásy a také všechny nádherné možnosti ubytování.
Doporučuji můj časový itinerář:
hrebenovky.com/nizke-tatry

Turis

Absolvoval som pred pár dňami hrebeňovku z Čertovice do Korytnice. Krásna túra...môžem všetkým odporučiť. Dosť ma však zaskočili ošarpané, zhrdzavené, nečitatelné smerovníky priamo pod Chopkom. To keď sa tam už tak investuje, nemôže sa napr. aj do tohto? Druhá vec z čoho som bol neskutočne zaskočený bola autobusová zastavka v Korytnici. Taký bordel aký bol v nej, som už dávno nevidel. Proste slovenská kultúra sa vážne nezaprie..lutujem tých turistov, ktorí tam prídu a uvidia slovenskú realitu. Na jednej strane nové lanovky, prepychové hotely a na druhej ..... no coment...

Jožo Š.

Pekný článok aj pekná spomienka na máj.Už hneď na začiatku kde čítam,že ste vycestovali z Brna,som si spomenul na vás dvoch.Išli sme trochu spolu na Košarisko a V.Chochuľu.Ten tretí deň vám veru nebolo čo závidieť.V utorok bolo naopak radosťou prebývať v horách.Vtedy som si Prašivú dlho vychutnával.

FunTTomas

sumi: Chata pod Magurou maguradonovaly.sk/chata.html (pri údolnej stanici lanovky na Novú hoľu) je zariadenie vhodné pre klasických turistov, ktorí si nepotrpia na hotelové hviezdičky.

Sumi

Pekný článok.Hneď som dostal chuť.Na rok 2013 som si to dal do plánu.Akurát si chcem ešte na Donovaloch jeden deň povegetiť.Nemá niekto tip na slušný nocľah?Nepoznám to tam.

Herbert

Zdravíčko!
My sme šli túto trasu v roku 2009, pokiaľ si dobre pamätám, ale zo západu na východ. Naopak som to ešte nešiel, takže neviem porovnať, ale myslím si, že začínať na Donovaloch tiež nie je žiadna katastrofa. Na Ďurkovú sa to dá bezpečne zvládnuť, i keď posledná hoďka je už trochu na nervy. Ďalšie etapy boli na Čertovicu (stan) a Sedlo Priehyba(rovnako stan). Pôvodne sme chceli ísť až na Andrejcovú, ale zasiahnutí búrkou, blúdením v teréne a všeobecnou nechuťou stúpať 500m prevýšenia na Veľkú Vápenicu, ostali sme spať v sedle. Na ďalší deň potom dokončenie hrebeňa na Kráľovu hoľu a zostup do Telgártu. Takýmto štýlom teda nebol problém zvládnuť hrebeňovku aj za štyri dni. Päť by som ani nepreferoval, keďže v takom prípade sa človek musí jeden deň flákať, zatiaľ čo by sa tento deň dal pekne stráviť niekde v Slovenskom raji, kam nie je problém sa z Telgártu dostať. Záleží, aký smer si kto vyberie, vravím, my sme šli z Donovalov a myslím, že je to zhruba porovnateľné, veď vždy sa musí raz vyjsť a raz zíjsť.

Bikemartin

peto.z.BB - pred 3 týždňami v smere od Priehyby cca 1 hod pred Ramžou sú čerstvo padnuté 2-3 stromy na 2 miestach, preliezačka, nič strašné. Od Ramže na Čertovicu značky sú, ale keď to bude pod metrovým snehom, tak zablúdiť sa bude dať.

Lukáš 123

Peter61: letos, v půlce července, od 15. 7. neděle do 20.7.2012

Peto z BB (z prace)

Vladeno, nemam dovod s Tebou nesuhlasit. Sam nemam psa, len z ludskeho hladiska plne chapem tych par mojich kamaratov ktori maju dobre vychovanych mensich psov, ze ich vacsiu cast tury volne pustia. Ale na temu samozrejme niesom odbornik. A moja povodna myslienka bola ta, ze po skusenosti so stretu so svistom len par metrov od seba plne chapem obmedzenia ktore sa tykaju pohybu psov po cervenej TZT :). Kde je ta spravna miera, nech rozhodnu kompetentni. Aj od toho, ako sa vyvija pocetnost svista, ich pohyb v terene, atd. atd. Je to jedna z tem, kde je v SR konflikt medzi velmi prisnou legislativou, a jej porudovanim zo strany ludi. V principe suhlasim s nazorom, ze radsej menej ale skutocne chranenych uzemi, ako sucasny NAPANT v ktorom sa vo velkom tazi a postrekuje pesticidom.

No a k teme :) - roznia sa nazory, myslim tu v diskusii na hiking.sk pod tymto clanok a asi aj inym, ze v akom stave je priechodnost cervenej TZT medzi Priehybou a Bacusskym sedlom. Teda ten usek +/- okolo Ramze, kde boli popadane stromy, a nebolo to preznacene, ale boli preslapane rozne chodnicky mimo TZT. Kedze prave tento usek som dlho nesiel, lebo cakam kym sa to tam upravi, tak na potesia informacie, lebo predsa len na snehu clovek ani nevidi tie povodne preslapane "obchadzkove cesty" ktorymi sa to dalo prejst. Plus su kratsie dni, a je neprijemnejsie ked clovek zbludi a po tme sa vnoci vracia. Vopred vdaka vsetkym za aktualne skusenosti!

Peter61

Vladeno, vobec to nie je OT.
Padlo to x-krat v mediach pri utokoch psov: je to o cloveku. Ale ak si vezmeme, ze aj u niektorych hrackarskych plemien sa moze prejavit lovecky pud, dokazal by toho napr. svista aj vyhrabat z nory, keby ho majitel nezadrzal na vodzke a pes by zmizol za horizontom.
Napriklad kto videl v akcii "potkaniara", hoci aj teda obycajneho trenovaneho krizenca, videl, ze "vacsie" plemeno dokaze zlomit vazy jednym zahryznutim. Mensie dakedy aj viackrat zahryzne.
Kedysi v jednej kynologickej knizke som cital o pristavnych pretekoch v dlaveni krys. Pes musel zabit krysy v svojej hmotnosti. Male psy sa s tym dlho paprali, velki zasa museli zabit vela krys. Vyhravali stredne hmotnosti .
Suma suma rum zopakujem : nejde o utok, ale o plasenie tak, ako popisal aj lenrob.

Vladeno

Peťo z BB,prosím,čo je podľa Teba väčšie plemeno,menší pes,či vlčiak... Vieš,plemeno menší pes podľa Teba nemusí byť v prírode na vodítku,lebo to blbo vyzerá. Oplatilo by sa Ti vidieť prácu v lese povedzme drôtosrstého jazvečíka,či velšteriéra (menšie psy) ,ktorý je vynikajúci brlohár i durič a necúvne veru ani pred diviakom. Samozrejme v národných parkoch ho nebudeme obmedzovať v pohybe vodítkom,lebo to tak hlúpo vyzerá. Väčšie plemeno... Vieš to je subjektívne pomenovanie,každý má iné oko,iný odhadNiekto povie,to je veľký pes,ja,že to je stredné plemeno ( vidíš,ďalší pojem). No a vlčiak... Vlčiak je Československý vlčiak,Saarlosov vlčiak. Ovčiak je Nemecký ovčiak,Belgický ovčiak,Holandský ovčiak,atď... Proste stručne,rázne a výstižne. V národnom parku,musí byť pes každého vzrastu,výzoru i povahy aspoň na tom vodítku,i keď je povinný i náhubok. Ja ho mám stále pri sebe a psovi ho nasadzujem,keď je to nutné. Viem,je to mimo témy,prepáčte.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum