Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Javorníkov II.

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Javorníkov II.

Potvrdil sa môj predpoklad, že Javorníky sú ako stvorené na kľudné putovanie, bez obáv, že sa budem zrážať s "tatransko-fatranskými" masami. Pokračujme zo sedla Melocík, ktorým vedie frekventovaná spojnica z Bytče do Makova. Stávajú tu autobusy, takže môže byť východiskom túry na jednu či druhú stranu hrebeňa.

Boro

Pekná túra,Mišo.Škoda,že si nemohol skúsiť kuchyňu na Kohútke.Skutočne skvelá.

Tono

Ano, velmi pekna tura :o), len skoda ze ja som si ju zatial takto on-line celu nepresiel :o( ...
Inak, na hranici sa nachadza niekolko zaujimavych drevozemnych opevneni priblizne z 17/18 stor. Povacsinou ich najdete na polohach co nesu meno Basta, Siance a pod.
Odkaz este pre Misa, nasadil si mi chrobaka do hlavy, zacinam hutat...

Lubo

Na Kohutke som jedol asi najlepsi nakladany hermelin. Bol na diabolsky sposob, proste nadhera. Aj tie ceny boli aj po prepocte uplne niekde inde ako u nas na horskych chatach. Od nasich zapadnych susedov sa veru mame co ucit.

Daulagiri

Pekný článoček, až som dostal chuť túto hrebeňovku si niekedy prejsť, nuž uvidíme.

Slavomirre

ahoj,
toto sa chystam preslapat na biku, nevzpomenies si prosim ta, kde su problemove miesta pre bicykel?
vdaka
slavo

Shadow

hreben javornikov mam prejdeny na bicykli od cadce po makytu, jedine nezjazdne miesto je podla mna pri papajskom sedle. Inak ziaden problem, otazne je ci odtial uz nepojdes s pokutou.

Slavomirre

shadow - dik za info.
este jedna vec, nemas nahodou zjazdenu aj cervenu znacku severne od makova (cez vysny kelcov) smerom do cadce?
slavo

Misob

Slavo, je to tak ako vravi shadow (a da sa vycitat aj z textu). Krkolomne useky (ci uz pre bike alebo bezky) su na obe strany Papajskeho sedla - teda Krkostena a Makyta. Inak je to uplny ideal...

Adushka

to Miso: suhlas s tou strminou hore na Makytu z Papajskeho sedla. Ja som to sla teda opacnym smerom a pekne to klzalo a to nebolo ani po dazdi.. aj som lutovala, ze na miestne lahsie treky nenosim palicky :)

to Lubo: no ja musim pochvalit zasa kuchynu na chate Javorka na Kohutke, aj tam maju vyborny nakladany hermacik a ceny naozaj ludove, aj pristup majitelov super :)

Vaga

nuž pekná túra.. s priateľkou sme to prešli s nocľahom na Kasárňach.. môžem odporučiť zariadenie "Haferská šopa".. aj čo sa jedla aj pitia týka.. v prípade núdze je tam ubytovanie v maringotke za pár korún.. pokračovali sme oddychovým tempom na kohútku s ďalším nocľahom a z Makyty sme sa pustili na moravskú stranu - konkrétne Pulčínske skály.. tam je zase jedinečná hospoda U Willíka:-))

Lola

caute, mate niekto skusenosti s prechodom Javornikov na bicykli? je to zjazdne po hrebeni? odkial kam odporucate? diky

Sona

Napriklad cast Kohutka - Velky Javornik bola plna cyklistov, ked som tam bola. Treba ratat aj s tym, ze je to turisticka trasa plna pesich turistov, ale obojstranna tolerancia tam fungovala - turisti sa uhli a cyklisti zase nesli hava-nehlava. Kazdopadne je to velmi frekventovana trasa.

Marcel.c

Cast hrebena medzi Kasarnami a Cadcou je, myslim si, zjazdna a malo frekventovana (koncom maja som na celej trase cca 55 km stretol len skupinku 4 Cechov). Pozor treba dat najma v usekoch Zablatie-Vrchrieka, Kamenite-s.Pod Grapou a Jurdovci-Petránky, kde je cesta rozbita po tazbe dreva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov