Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Javorníkov II.

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Javorníkov II.

Potvrdil sa môj predpoklad, že Javorníky sú ako stvorené na kľudné putovanie, bez obáv, že sa budem zrážať s "tatransko-fatranskými" masami. Pokračujme zo sedla Melocík, ktorým vedie frekventovaná spojnica z Bytče do Makova. Stávajú tu autobusy, takže môže byť východiskom túry na jednu či druhú stranu hrebeňa.

Knor

Cast Butorky-Kohoutka je nenormalne preplnena turistami.
Ale najhorsi je zostup po zltej z Makyty do Lysej pod Makytou. Je tam zopar holorubov a tazi sa tam vo velkom aj vyberkovo, no lesnici to nevytazili v zime, ked je teren spevneny, ale teraz. Je to boj s bahnom, ktoremu sa neda nijako vyhnut. Znacenie ujde.

Marcel.c

Bezecke trate hrebenom Javornikov su strojovo upravene v useku Cadca, hotel Husarik - Makov, Kasarne, spolu to je cca 55 km

Choze

a treba si davat pozor aj na miestnych "turistov" na motorkach pripadne skodovkach

Marcel.c

Cast hrebena medzi Kasarnami a Cadcou je, myslim si, zjazdna a malo frekventovana (koncom maja som na celej trase cca 55 km stretol len skupinku 4 Cechov). Pozor treba dat najma v usekoch Zablatie-Vrchrieka, Kamenite-s.Pod Grapou a Jurdovci-Petránky, kde je cesta rozbita po tazbe dreva.

Sona

Napriklad cast Kohutka - Velky Javornik bola plna cyklistov, ked som tam bola. Treba ratat aj s tym, ze je to turisticka trasa plna pesich turistov, ale obojstranna tolerancia tam fungovala - turisti sa uhli a cyklisti zase nesli hava-nehlava. Kazdopadne je to velmi frekventovana trasa.

Lola

caute, mate niekto skusenosti s prechodom Javornikov na bicykli? je to zjazdne po hrebeni? odkial kam odporucate? diky

Vaga

nuž pekná túra.. s priateľkou sme to prešli s nocľahom na Kasárňach.. môžem odporučiť zariadenie "Haferská šopa".. aj čo sa jedla aj pitia týka.. v prípade núdze je tam ubytovanie v maringotke za pár korún.. pokračovali sme oddychovým tempom na kohútku s ďalším nocľahom a z Makyty sme sa pustili na moravskú stranu - konkrétne Pulčínske skály.. tam je zase jedinečná hospoda U Willíka:-))

Adushka

to Miso: suhlas s tou strminou hore na Makytu z Papajskeho sedla. Ja som to sla teda opacnym smerom a pekne to klzalo a to nebolo ani po dazdi.. aj som lutovala, ze na miestne lahsie treky nenosim palicky :)

to Lubo: no ja musim pochvalit zasa kuchynu na chate Javorka na Kohutke, aj tam maju vyborny nakladany hermacik a ceny naozaj ludove, aj pristup majitelov super :)

Misob

Slavo, je to tak ako vravi shadow (a da sa vycitat aj z textu). Krkolomne useky (ci uz pre bike alebo bezky) su na obe strany Papajskeho sedla - teda Krkostena a Makyta. Inak je to uplny ideal...

Slavomirre

shadow - dik za info.
este jedna vec, nemas nahodou zjazdenu aj cervenu znacku severne od makova (cez vysny kelcov) smerom do cadce?
slavo

Shadow

hreben javornikov mam prejdeny na bicykli od cadce po makytu, jedine nezjazdne miesto je podla mna pri papajskom sedle. Inak ziaden problem, otazne je ci odtial uz nepojdes s pokutou.

Slavomirre

ahoj,
toto sa chystam preslapat na biku, nevzpomenies si prosim ta, kde su problemove miesta pre bicykel?
vdaka
slavo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma