Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: NCH Jakuba Surovca - Čertova dolina

Diskusná téma K fotke: NCH Jakuba Surovca - Čertova dolina

Čertova dolina je najväčším lákadlom na pomerne novovybudovanom Náučnom chodníku Jakuba Surovca. Prechod cez tie najexponovanejšie miesta, vodopády a kaskády je zabezpečený pomocou drevených rebríkov, resp. drevených lávok. Miestami pripomína rokliny Slovenského raja. Čertova dolina sa nachádza v blízkosti Salaša Zbojská v rovnomennej národnej prírodnej rezervácii. V minulosti táto dolina slúžila asi na splavovanie dreva, keďže najmä v jej hornej časti sa nachádzajú pozostatky z nejakých kamenných oporných múrov popri brehoch, či pozostatky prehradzovacích múrov slúžiacich na usmernenie toku vody a jej zadržiavanie. Náučný chodník má dĺžku necelých 5 km a prevýšenie cca 270 metrov, je to málo náročná prechádzka a preto určite odporúčam navštíviť !

Milan_ke

narocne to urcite nie je, tych pasazi s rebrikmi je tam malo. ale chodnik je to pekny, rovnako ako cely kraj. A salas Zbojska tiez doporucujem.
jediny problem moze byt, ak je vela vody.

FunTTomas

Drevo sa v doline nesplavovalo. Hate resp. kamenné kaskády, ktoré si videl, slúžili na stabilizáciu svahu pod železničnou traťou, ktorá vedie len pár metrov povyše dna doliny.

Zilla

kurňa tu som ešte nebol, musím sa sem vybrať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok