Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na najvyšší bod minipohoria Burda

Diskusná téma K článku: Na najvyšší bod minipohoria Burda

O Burde (známej aj ako Kováčovské kopce) sa z logických dôvodov píše menej. Je našim najmenším, učupeným v „hnilom“ kúte na veľmi skromnom mieste, kde Dunaj dostáva opušťák do Maďarska. A okrem toho všetkého je potrestané ešte aj tým, že azda ako jediné na Slovensku nemá v oficiálnom geografickom názvosloví pomenovaný svoj najvyšší vrch. Celý tento príbeh je tak trochu zamotanejší, a tak sme sa v jednu krásnu jarnú nedeľu rozhodli overiť si ho priamo v teréne. Okrem toho tiež nebude od veci prípadným záujemcom sprostredkovať niektoré novinky z tohto nášho minipohoria.

Daulagiri

Hmmmm, zaspomínal som si na terénne cvičenie z vysokej v rámci ktorého sme si prešli červenú značku. Krásne výhľady zo skál a nevšedné agátové lesy a veľké teplo :-)
Snáď sa sem ešte niekedy dostanem. Dík za pripomenutie.

B.E.A

Veru, to značenie na začiatku je katastrofálne. Najjednoduchší spôsob, ako nájsť začiatok červenej značky pri dome dôchodcov, je tento: od autobusovej zastávky ísť pešo asi 100 metrov smerom na Štúrovo, a stále pozerať do prava. Kde sa začína kamenný oporný múr, tam musíte prejsť koľajnice, a ihneď zbadáte chodník na druhej strane.

Nonormal

Na Burdu som sa chcel vydať už minulý rok, len škoda, že to je pre mňa zem vzdialená :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov