Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný Prielom Hornádu (Mýto – Smižany)

Diskusná téma K článku: Zimný Prielom Hornádu (Mýto – Smižany)

Jesenné lístie už opadalo a to je jasný signál, že máme zimu. Tá uplynulá bola bohatá na snehovú nádielku a množstvo arktických dní. Osobne si veľmi dobre spomínam na pár dní, počas ktorých som prežil jeden z mojich najchladnejších turistických zážitkov a rád sa oň s vami podelím. A tak sa preneste spolu so mnou na chvíľu do krajiny ľadu a treskúcej zimy.

Martin81

Dnes sme boli na prielome - na viacerych miestach sme museli ísť na chodníku. Išli smer od Hrdla až po Čingov.

Legil

Včera sme to prešli od mosta pri Hrabušickom mýte až po Čingov. Nikde netrebalo zísť z ľadu na chodník. Ľad končil presne pod parkoviskom na Čingove.

Puko

Ahojte chceme sa sem pozriet cez vikend, neviete ako je schodna cesta od Hornadu po zelenej na klastorisko? Stacia turisticke macky alebo je to az priliz zamrznute? Dakujem

Martin81

HZS.SK:
Prielom Hornádu je pre peších a bežkárov schodný po zamrznutej hladine. Niektoré úseky Hornádu sú od Podlesku až pod Tomašovský výhľad predchodné ľahšie a od Tomášovského výhľadu až po Čingov sú miesta ktoré treba obísť po turisticky značenom chodníku, tento úsek je nedostatočne zamrznutý. Ďalej upozorňujeme turistov že od 18.1.2017 až do odvolania bude uzavretá časť Hornádu a to od Čingova až po Smižiansku Mašu kôli ťažbe dreva.

Martin81

Na stránke HZS.SK:
Prielom Hornádu je pre peších a bežkárov schodný po zamrznutej hladine, a to od Hrdla Hornádu po Čingov.

Axel

Tak ten clanok na intereze berte hooodne s nadhladom. Presne to iste zverejnili aj pred rokom, ked sa prielom prejst nedal... Cisty lapac klikov je ten web. A fotky v tom "clanku" su z roku 2012

Facet

Dnes som prešiel celý Prielom Hornádu. Dá sa prejsť vpohode aj na korčuliach. Sú tam aj kritické miesta, ale pri zvýšenej opatrnosti sa dajú prejsť bez ujmy. Dnes tam točila JOJ-ka.

Tomas Velicky

Ahoj, bol som tam 8.1. z Podlesku po odbocku na Klastorisko. Zhruba polovicu sme sli po zamrznutej rieke a polovicu po chodniku. treba si najst useky kde je to bezpecne, cele sa to prejst nedalo zatial.

Axel

Info chyba, ale na videu zo vcera to az tak ruzovo nevyzera. Kopa usekov s otvorenou vodou.
snv.sk/…/?video=160112-1

A HZS info o nemoznosti prechodu stiahla, ale info o moznosti akosi nenahodila. Takze asi to pojde, ale v obmedzenom rezime a este nie moc bezpecne.

Martin81

Díky za info. Včera na stránke horskej záchr. služby písali, že súvislý prechod cez prielom ešte nie je možný a dnes už táto informácia chýba.

Martin81

Nikto nebol na prielome sa pozrieť, ako to tam teraz vyzerá?

Martin81

Chcel by som Vás poprosiť, ak by ste niekedy vedeli, že Hornád (Podlesok-Smižany)je zamrznutý a vhodný na prechod, aby ste to tu napísali. Ďakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma