Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turzovskou vrchovinou

Diskusná téma K článku: Turzovskou vrchovinou

Náš pôvodný cieľ bol prejsť z Bumbálky do Čadce. Bohužial, naša mapa bola stará a informácie v nej neboli úplné. A tak sme museli zaimprovizovať a skočili sme si aj do Moravsko-Sliezskych Beskýd, aby sme si splnili svoj sľub spred piatich rokov.

MisoB

Dušan, máme to teda na hiking mape dobre?

Dušan Šrenkel

Červená trasa je už obnovená, avšak vedie z Korcháňa nie do Čadce, ale do Rakovej ku železničnej zastávke.

Slnko

Muslim to vazne, tuto informaciu mam aj z tyzdennika Kysuce. Ked som tadial siel prvykrat, tak sme vdaka preznackovavaniu (sipka do doliny) trochu pobludili. Potom sme chvilu isli podla mapy a zatretych ci zoskrabanych znaciek. Znackarov to asi prestalo bavit opravovat to, tak sa trasa zrusila.

Misob

To snad nemyslis vazne, ze 12 km trasa bola zrusena kvoli nejakemu kratkemu useku... (ktory by sa isto dal preznackovat)

Slnko

Cervena znacka Korchan-Cadca bola zrusena koli tomu, ze isla okolo sukromneho policka (priznavam, ze ked som tade siel naposledy, tiez som si obral trochu hrachu...) No a tento majitel pretieral cervenu znacku a robil sipky do doliny - tak ju turisti radsej zrusili.

Emka

Nechapem preco ste sli busom Rakova-Turzovka-Staskov-KlokocovKlin a znova na hreben:))

Joe

Tiež ma zaujala farárska vsuvka, dnes tak :in. Asi tí starí farári mali po komunistickej prajnej dobe dožiť v base. To by bolo štýlové a dobrákov by to nepobúrilo.Ach , keby som tak bol 80 ročným farárom a mohol mať tie mladé ( možno aj šesťdesiatničky) baby.

PeterS

Trasu Čadca - Korcháň som absolvoval podľa starej mapy v máji. Trasa vedie sprvu zalesneným hrebeňom, cez časté miesta ťažby. V ďalšom úseku sú už lúky s peknými výhľadmi, najmä nad osadou Prielač, kde sa ešte zachoval starý rázcestník. V tejto časti sú aj staré značky. Zostup na Korcháň už treba absolvovať "za nosom" po lesných a lúčnych cestách.

Slavomirre

opat som sa skvele pobavil.
primiesame trosku bulvaru na temu chlipni farari, zdroj: babky v dedine, ponadavame na ochranarov ze neklcuju kriky na kysuciach, bozinku, ved som nemal vyhlad!
a na zaver pochvalime ceskych drevorubacov ze striekaju na stromy insekticidy.
bravo!
slavo

TDD

A ropný prameň v obci Korňa Vám nevoňal?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov