Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Korytnica – Veľká Chochuľa – Lipt. Lúžna

Diskusná téma K článku: Korytnica – Veľká Chochuľa – Lipt. Lúžna

V predvečer posledného letného dňa roku 2012 sa Slovenskom prehnal studený front a priniesol do našich najvyšších hôr snehovú nádielku. Neušetril ani najzápadnejšiu časť Nízkych Tatier, a tak sme absolvovali letno-zimnú túru s nádhernými výhľadmi, ktorá si však neskôr zobrala svoju daň v podobe nášho prechladnutia.

MisoB

Na základe týchto informácií dáme upozornenie z Hikeplannera preč.

Gagigo

Gustoh: na Hiking, Hikeplanner to upozornenie na nepriechodnosť je stále. Ináč ale v mieste polomu je vychodený úzky chodník, takže prejsť sa dá aj keď s niekoľkými preliezačkami. Horšie asi to je s orientáciou v miestach holorubu.

Radim25

Šiel som to presne pred rokom z L Lúžnej, bola tam vtedy náhradná trasa žltej značky, hore v polome boli len fáborky, ale ako tak sa dalo presť k vyhliadke s dvojitým krížom, odtiaľ už to bolo v pohode. Takže si myslím, že za rok sa ten úsek už prešlapal a malo by to byť bez väčších problémov...

Daulagiri

Gusto ten oznam tam na Hzs bol dlho, potom som tam raz (možno mesiac či dva dozadu) čítal info o tom že tá žltá značka je už priechodná celá, ale asi tam nebolo dlho, lebo už tam nieje o tom nič. Takže ak neklamali malo by to byť už v pohode.

Gustoh

Ahojte...donedavna bolo na stranke HZS upozornenie na nepriechodnu zltu znacku z Liptovskej Luznej na hreben.Neviete ako to vyzera teraz?Je to uz v poriadku?Dakujem.

Dano09

Do Lipt.Lúžnej sa dostaneš tak, že akonáhle vyjdeš z kosodreviny do sedla Skalka, tak cca po 30 m od hranici kosodreviny ide vľavo dobre vychodený chodník. Ide priamo dole po spádnici lesom. Je to strmé, ale dá sa. Nemáš kde zablúdiť. Tak sa dostaneš až k rázcestníku Želivská poľana. Je to rýchly zostup do L.Lúžnej.

Rdbb

Maťo: priechodný, s časťou nového trasovania vyznačeného stužkami.

Monet80

Ahojte.
Neviete niekto aká je momentálna situácia na turistickom chodníku z Liptovskej Lužnej na sedlo pod Skalou (žltá značka) a odtiaľ na Veľkú Chochuľu.
Ďakujem.
Maťo.

Mirbu

Pekný článok. My sme v tomto istom dni išli z Telgárta na Kráľovu hoľu po zelenej, ale Kráľovu skalu sme kvoli kosodrevine so snehom museli obísť zčasti aj po asfaltke,lebo sa nedalo, takže viem o čom píšeš... Výhľady však boli tiež fantastické.

Adamus

Toto bol môj prvý ozajstný "čunder"! Super trasa. Škoda že rksaky mali okolo 22kg :) teraz by mali tak do 10 :) Doslova ťažké začiatky :) Pekný článok mi to všetko pripomenul - diky.

Vladeno

Fajné čítanie ku kafe. Určite ste si to užili. No a názov chodníka. Ten je super. =0)

Muki

My sme to robili s kamošom 7.-8.V.2001.Prvý den sme nevideli nič,až druhý.Tiež z Korytnice.Spali sme pod Durkovou v útulni,ráno sme šli na Chopok.To bolo moje prvé vačšie stretnutie z Nízkymi Tatrami,večer tam byly housle,kytara.Jsou na to hezké vzpomínky.Děkuji za článek,až se nechce věřit,že v ten den bylo sněhové peklo. Možná krizové úseky jste nefotili.Ale takové věci se stávají.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma