Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naša Nízkotatranská stíhačka 2012

Diskusná téma K článku: Naša Nízkotatranská stíhačka 2012

Článok je o tom, ako sme sa s kolegom dali na Nízkotatranskú stíhačku 2012, čo sme museli pre jej úspešné absolvovanie spraviť a priebeh pretekov našimi očami. Písal som ho do firemného časopisu a tak ma napadlo, že by sa na Hikingu mohlo nájsť pár ľudí, ktorých by zaujal.

Matiseq

;) Drzim palce, ked sa stihacka podari je to veru velky zazitok.

Osperatus

Tam je "pes" zakopaný... :) predpoklad si mal dobrý, už len si potrenoval a hajde na NTS.. Aj tak je to parádny výkon... Mozno do 30 to aj ja natrenujem :) este dve sezóny a pome na NTS :))

Matiseq

Ahoj,
behaval som cca 8-10 km denne (zhruba hodinu, nijak extra rychlo) cez pracovne dni a cez vikend sem tam nieco dlhsie, v priemere tych cca 200 km mesacne. (boli aj dlhsie hluche obdobia).
Ak sa pytas kolko rokov pred stihackou som zacal s behanim ako takym tak nato neviem presne odpovedat, lebo popri inych sportoch ktore som robil v podstate od narodenia (teraz mam 30 a otec ma zacal drezurovat ked som mal ai 4 :) ) bolo behanie v terene vzdy jedna z mojich najoblubenejsich aktivit.

Osperatus

perfekné čítanie, aj nikoľko krát som si prečítal... klobúk dole pred výkonom. Za 5 mes. sa pripraviť na NTS je fantastický výkon. Jedna otázka na teba, koľko si pred tým behával? Teda ako dlho a koľko cca za mesiac.. dík Maťo

Lenrob

Ako som uz pisal nizsie, sanka dolu, ale zaroven - Toto doma radsej neskusajte!

Matiseq

Eric : 20% split 80% naraz :) nebol to zamer len to proste nejako tak vyslo

Vrana

2 matiseq: za 5 mesiacov 2000 km je brutal, najma ak si predtym behal len sporadicky. Je zazrak, ze si si nesposobil nejake chronicke zdravotne problemy. Je lepsie rozvrhnut to na dlhsie obdobie, nech si telo zvyka na zataz postupne. Ale to vies uz aj sam ;-)

Eric

A este ja jednu otazku, nakolko mi to fakt neda :) To si behaval denne na jeden zatah, alebo split, ze rano 10 a vecer 10? To si celkom aj viem predstavit, ale zabehnut denne na supu skoro 20 km, uz by som bol minimalne na voziku :)))

Matiseq

ahojte, tak som rad ze sa paci :)

Ice-age : no je to este tak trosku vo hviezdach

Rene : zacal som vo februari cize cca 5 mesiacov ( kebyze viem co co viem teraz, tak zacnem tiez vo februari ale o rok skorej ;) ) a celkovy priemer na tyzden stym, ze nedele som vynechaval + sem tam koli praci a tak, by to bolo okolo tych 100km

Rene

Matus, a tych 2000km v priprave si urobil za ake obdobie? A kolko km tyzdenne si priemerne nabehal do zaciatku pripravy? Vdaka.

Daulagiri

Výborné čítanie, super štýl písania.
Pre mňa je niečo takéto nemožné, takže rešpekt.
A viem aké bolo počasie, lebo v tých dňoch som sa túlal Muránskou planinou, kde som tri dny mokol a nevedel som si predstaviť že bežím dakde po hrebeni NT.

MatusM

.. úspešný prebeh Tatrami je dostatočný a pomerne jednoznačný dôkaz správnosti prípravy, je zbytočné teoretizovať, akademiku.

Boro

tool-N, nie som žiadny odborník, ale po horách sa pohybujem už cca 50 rokov a vždy, keď sme po pár dňoch začali byť odsolení, vždy sme začali trpieť na kŕče. A aj staré ruské porekadlo hovorí že "sol zachraňájet sily za pochódu". A tak sme večere vyslovene presolovali a pomáhalo to.

Tool-N

Šialené.
Metódy prípravy ako v 50tych rokoch alebo v Číne - "nože deteriorujme už pred pretekmi".
Doslova žranie... tiež netuším načo.
Kŕče riešiť presolením sa? Kŕče nemanú NIČ s NIJAKOU demineralizáciou (probably skôr s poškodeniami z toho "akožetréningu"), to vaše solenie je dobré len na zhoršenie hospodárenia s vodou...
Chlapci zlatí, TOTO načítať a aplikovať (je to síce pre cyklistov, ale univerzálne transponovateľné):
kpo.cz/…/fyziologie.htm

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum