Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nórsko - Preikestolen

Diskusná téma K článku: Nórsko - Preikestolen

Po niekoľkomesačnom pobyte na Slovensku moja severská duša opäť pišťala za nejakou krajinou ďalekého severu. Tento raz ma kroky zaviedli do Nórska, presnejšie na juh krajiny do farmárskej oblasti neďaleko mesta Stavanger. Asi 80 kilometrov od miesta môjho pobytu sa nachádza jeden zo skvostov Nórska - fjord Lysefjord, nad ktorým sa týči 604 metrov vysoký útes, na vrchole ktorého je prekvapenie - obrovský skalný blok nazývaný Preikestolen, alebo Kazateľnica.

11Roman

My sme túto túru dali v maji 2012. bohuzial pocasie nam neprialo, mali sme husté snezenie a hmlu. ale pocit, ked si clovek sadne na okraj a má pod sebou 604m je neopisatelný. Urcite sa tam vratim!!

VeroNika

Článok o Kjeragu žiaľ nebude, lebo z dôvodu "krásneho" nórskeho počasia mám minimum použiteľných fotiek. Ale kľudne poradím, ak budem vedieť.

Peto.z.bb

Tiez v dobrom zavidim ake Vam vyslo pocasie. Hoc my sme kvoli horsiemu si zas uzili to, ze tam bolo minimum ludi. Ale pisem najma preto, ze ma tiez potesi clanok o ture na Kjerag, kde by som sa niekedy rad po prvy krat vybral. Norsko je nadherne, ale aj velmi drahe, a preto kazda rada sa tam zorganizovat a co ocakavat je velmi cenna, vopred vdaka!

Triestina

No parádne počasie ste mali :) som už aj čakala fotky... Budeme vidieť aj Kjerag?

Rastyslaf

pekne! pocasie vam vyslo, to je zaklad. my sme rano v kempe otvorili stan a bolo take mlieko, ze sme nevideli ani na pat metrov. snad sa mi tam podari este ist a vyjde aj pocasie :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma