Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub v sedle Rovne

Diskusná téma K článku: Zrub v sedle Rovne

V letných mesiacoch roku 2007 som pomerne často navštevoval oblasť Kysúc. Pri jednej túlačke som objavil menšiu zrubovú stavbu, ktorá sa nachádza v sedle Rovne. Nejde síce o klasický turistický zrub – útulňu, ale stavba určite poskytne slušný komfort prenocovania aj viacčlennej skupine turistov.

Tomaash

Pristresok je fajn, rovno vedla je aj ohnisko. Pod stolom sa vyspia dvaja a na stole jeden. Medzi stromami je luxusna latrina, pre vsadepritomne smerovky sa neda minut :-)
Voda slabo kvapka z rurky rovno pri kaplnke.

Marcel.c

Fotku prístrešku som poslal adminovi ešte minulú sobotu, možno by nebolo od veci ju zverejniť

Dušan Šrenkel

Tak počas sobotného ďiaľkového pochodu s názvom Kysucké Himaláje sme prechádzali cez toto miesto. Namiesto búdy je postavený nový prístrešok. Nie je síce uzatvorený, ale v núdzi postačí.

Marcel.c

Až také tragické to nebude, na mieste zrubu sa stavia turistický prístrešok - ak nezabudnem, zajtra odfotím a pošlem foto.

Lubo

Vdaka za info, clanok som aktualizoval.

Rc1

no ten zrub bol v poslednom case uz aj tak nepouzitelny. okrem toho ze tam absentovala strecha v celosti tam bolo kopec rozbitych flias od alkoholu ktore tam obcas zanechala za sebou popijajuca mladez zrejme z doliny

Dušan Šrenkel

Zdravím, musím oznámiť, že ten zrub už je zlikvidovaný. Takže prespatie je možné jedine pod strechou kaplnky. Mrzí ma to, najmä kvôli tomu, že všeobecne na celej trase hrebeňa Kysuckej vrchoviny je nedostatok miest na úkryt, príp. na prenocovanie. Či už prístrešky alebo útulne.

Miroslav Svitek

Tóno, práve som sa vrátil z týždňového pobytu v Kysuckej vrchovine. Prameň, upravený a celkom výdatný aj s pohárom je pri kaplnke,cca 50 m od prístrešku. Prespať sa dá aj pod strechou pri kaplnke, aj keď v prípade dažďa je to už horšie.

Sona

Bihary, v zlom pocasi by si iste nepovedal fuj. A prosim, ziadne rasove narazky!

Tono

Aj ked nie je cigan, ako cigan!

Tono

Nastastie som ciganov, ani v blizkom, ani v sirokom okoli nestretol...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov