Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malé Trakany - Hosťovce 3. časť

Diskusná téma K článku: Malé Trakany - Hosťovce 3. časť

  1. 3 .2005 sme sa presunuli autobusom z Veľat cez Trebišov do Košíc. Prechádzame aj cez Dargovský priesmyk. Je tu pamätník na boje v II. svetovej vojne, tanky a aj kukláči, ktorí niekoho asi hľadajú. Na autobusovej stanici v Košiciach si skontrolujem odchody autobusov a v informáciách overím aj odchody z dedín. Na vlakovej stanici sa stretneme s dcérou Lenkou, ktorá priletela z Prahy, kde študuje.
Robbie

To dcera: však o tom jsme tu psali jen o pár příspěvků níž:) Už se ví, že to nastane 21.12. Jen zde nikdo spolehlivě neřekl, jestli se bude dát hranice překračovat skutečně kdekoliv nebo jen na cestách. Samozřejmě třeba v národních parcích (Tatry) se jinde než po značkách nesmí chodit i ve vnitrozemí, tam je to jasné.

Dcera

Len by som chcela poopravit jeden problem tykajuci sa Schengenu:nove clense staty este nepozivaju vsetkych vyhod Schengenu(tzv acquis kt. bol vcleneny do zmluv v 1997 a nie vsetky clenske staty do neho patria - UK a Irsko si nezelaju podielat sa na tomto systeme). Kontroly na hraniciach a volny prechod, kde sa nam zachce bude mozny po dokonceni spolocnej databazy, kt. je ocakavana koncom roka 2007. Takze od buduceho roku uz podobne incidenty nie su mozne.

Labanoras

1.Tip pre Košičanov:
Nová asfaltka, ktorá vedie paralelne s maďarskou hranicou z Kechneca smerom na Buzicu je ideálna pre jazdu na kolieskových korčuliach alebo jednoduchý cyklovýlet vhodný aj pre deti. Oplatí sa ísť v nedeľu doobeda, keď na ceste nie sú takmer žiadne autá. Úžasné ticho "ruší" jedine vodné vtáctvo hniezdiace na neďalekých Perínskych rybníkoch.
2.V Buzici bol otvorený hraničný prechod pre peších a cyklistov. Z blízkej veže, ktorá stojí už na maďarskej strane, je smerom na juh pekný výhľad na pohorie Bukk. Pozor, na jej najvyššom poschodí majú svoje hniezdo sršne. :-)

Robbie

Aha. Tedy např. přeplavat hraniční řeku bude možné jen v místě, kde je brod? :)

Jozok

Ak tomu ja dobre rozumiem (na základe rôznych info z médií atď.), tak "Schengen = prekročenie hranice na každej účelovej komunikácií, t. j. napr. aj poľná alebo lesná cesta, prípadne aj turistický chodník.

Axel

Za slovom Shengen mala byt matematicka znacka "nerovna sa", no hiking nas mierne cenzuruje... ;-)

Axel

Shengen moznost volneho prekracovania hranice na akomkovlek mieste. Shengen = zrusenie hranicnych kontrol na oficialnych prechodoch... Ale sa mylim?

Robbie

Líbí se mi, že se někdo vrhnul i do popisu těchto zdánlivě nudných míst. Určitě i tato místa jsou poutavá. K článku jsou pěkné fotky.

Od 21.12. už váš výlet ale trošku ztratí adrenalinu, když takový přechod hranice bude legální:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum