Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako vyberať ďalekohľad do batohu

Joe

Som maximálne spokojný s Nikonom : ACTION VII 7x35 CF. ( starú bieloruskú kravu som našťastie zabudol na Ostrom Roháči pred pár rokmi, tak som dostal nový..)Je širokouhlý (163m na 1000m) mimoriadne jasný, krásny výhľad. Má 715g.Pogumovaný.EYE RELYEF 11,9mm. Som krátkozraký 2,75 dioptrie , ale po nastavení ďalekohľadu nepotrebujem žiadne okuliare.Čo sa týka váhy, najlepšie je nosiť ďalekohľad na jednodňový výstup na kopec ( vysokohorská turistika) . V 33 litrovom batohu spolu s foťákom ( tiež okolo 1kg) ,pláštenka proti dažďu,voda 3-4kg,jedlo,mikina sa to dá vyniesť v pohode.

Wallendorfer

presne ten :-D
sak som to hladal,och,este asi spim.vdaka, wolflike

Wallendorfer

chcel som tu hodit link malej debaty o dalekohladoch,boli tam tiez dobre veci popisane,ale nejako som to nenasiel :-(

Wolflike

milan: plny suhlas, uplne maly a jednoduchy pristroj postaci, fakt ale je ze pohlad cez svetelne sklo je o niecom inom, nuz, je to kompromis. najcastejsi omyl je naozj bud kupa niecoho prilis velkeho alebo niecoho s prilisnym zvacsenim.

Milan

tiez mame doma velky, tazky a vyborny dalekohlad (este po starom otcovi), ktory ale prakticky vobec nepouzivame kvoli vysokej hmotnosti. naproti tomu, raz som dostal na nejakej firemnej party reklamny dalekohlad, maly, lahky, plastovy, ten nosim velmi rad, takmer vzdy ked nie je hmla. hlavne s detmi je to obzvlastnenie tury, ked mozu pozorovat zver, vzdialenych ludi a pod. a takyto uplne obycajny pristroj je plne dostacujuci. ak sa trasu ruky, treba si z nich spravit "stativ" - opriet ruky o zem, stol, alebo iny pevny predmet, trasenie sa vyrazne znizi. aj maly pristroj je vzdy dobre drzat oboma rukami kvoli eliminacii trasenia, takze aj toto odporucam vyskusat pri kupe - aby sa pohodlne drzal.

Wolflike

boro: ano, presne o tom to je, dalekohlad patri uz k tym veciam ktore ostavaju doma ako prve, ked hmotnost a rozmery batoziny zacnu prekazat. preto som aj kriterium hmotnost a rozmery dal ako uplne prve. presne take pripady ako pises poznam: ludi co si sice kupili naozaj dobre dalekohlady, ale po case ked opadne to prvotne nadsenie, clovek zisti ze vlacit to zo sebou nie je nic prijemne. no a to trasenie obrazu je presne o tom co pisem v clanku: vacsi a tazsi dalekohlad je stabilnejsi, ale ked ma prilisne zvacsenie tak ti nepomoze ani to....

Boro

Ahoj Juraj,sám mám ďalekohľad 8 x 21 / 127.Je pogumovaný,zelený a váži 20 dkg.Hoci je veľmi skladný a ľahký,aj tak ho nenosím stále,skôr na jednodenné či max.dvojdenné túry.Okrem pozorovania vzdialených cieľov mi párkrát dobre poslúžil pri vyhľadávaní turistickej značky pri prechode dlhými lúkami bez vyšlapaných chodníkov.Kamarát má oveľa silnejšiu "mašinu", ale ju nenosí či už pre váhu či rozmery ,ale aj preto,že sa takmer nedá udržať v kľude a obraz sa trasie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum