Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Plesnivec a Zelené pleso v zime

Diskusná téma K článku: Cez Plesnivec a Zelené pleso v zime

Vyberieme sa na zimné putovanie cez dve chaty na hranici Belianských a Vysokých Tatier. V lete ide o jednodňovú túru, ktorej prostredie a výhľady v nás vzbudili myšlienku sem prísť aj v inom ročnom období. Túru nám spríjemnia výhľady na panorámu od Huncovského štítu cez Lomnický štít a oba Kežmarské štíty až po Kozí štít, ďalej sa oko bude môcť oprieť o Beliansku kopu a skončí na hrebeni Belianskych Tatier.

Ivko

Prešlapane vôbec nie...bolo vidno akurát nejaké stopy že kadial niekto pred nami šiel..ale vyzeralo to tyždeň staré....pozor ak to dakto nepozná dá sa ľahko zísť z cesty

Peter61

ivko, medzi Plesnivcom a Brncou to bolo presliapane, alebo "len" tak dobre sadnute ?

Ivko

My sme to boli dnes už po druhý krát takto na jar. Chata bola zatvorená a nestretli sme ani jedneho človeka až do chaty na zelenom plese. Dali sme to za jeden deň úplne v pohode bez snežnic.Trošku sme sa prepadavali v snehu, ale už som zažil aj horšie:D( bez návlekov by som ale určite nešiel ) Začali sme o 8 ráno a o 15 sme sedeli už v autobuse na zastavke Biela voda. Ako vždy bolo úžasne :)

Daulagiri

No ty by bolo presne pre mňa (ten kľud), snáď sa raz podarí. V tejto časti Tatier som ešte nikdy nebol.

Bazin

daulagiri:v zime to je vyludnene, pacilo by sa ti, mna laka si to zopakovat..

Bazin

pitrbalu, dobre si pametas, Semo nebol...

Pitrbalu

...to sme tam boli tusim spolu ROMANe?, ze aj s Matom a Tvojou zenusko?, ci to bol Semo?

Bazin

este som lavinu padat nevidel (nastastie), ale stacilo my ked sme sa tou masou brodili...
Zdenci, az o rok bol mlady v bruchu na Tericke :-)))

Lubo

P.S.
Bolo to presne 30.12.2005 :-)

Lubo

@Peter61
Podobnu lavinu, ale prachovu, sme zazili so Sonou tusim koncom roka 2005 nazivo pozerajuc sa rano z chaty Plesnivec. Bola to nahoda, ze sme v tom case uz nezostupovali zltou znackou do Doliny Siedmych pramenov. Pri krajani klobasy som sa porezal a tak sa odchod posunul. Chatar bol rad, ze nas nemusi ist vykopavat :-). Vratili sme sa k autu v Tatranskej Kotline zelenou znackou.

Peter61

Pekna prechadzka, pekny clanocok.
My sme to davali ako jednodnovku - okruh Kez.Zalbov so sneznicami. V Jeruzaleme tie svahy boli na snezniciach "zabavne", ale dalo sa.
K tym lavinam....http://www.laviny.sk/index.php?menu=clanky&id=144

Zdenči

Káva vypitá, raňajky zjedené, ráno spríjemnené čítaním a môže sa vyraziť do roboty :-) Som rozmýšľal, že či si to absolvoval aj s tvojimi deckami, ale keď pozriem ten rok túry, tak asi nie. Prekvapuje ma, ako málo snhu vtedy bolo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov