Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Rysy v zime

Diskusná téma Rysy v zime

zdravím Vás.

Snažil som sa najsť nejaké príspevky ohladne mojej otázky na fóre, ale našiel som nie uplne jasne odpovede. Chcem Vás preto poprosiť o radu ohľadne zimného výstupu na Rysy. Ako každý vie, Chata pod Rysmi je ako jediná v Tatrách počas zimnej uzavierky uzavretá. Je vôbec nejaká možnosť ist legálne na zimný výstup na Rysy ??? p. Beránek ma na webe napísané: "Po Vianociach budeme na chate. Je možné aj prespať na chate. " Zima na horách sa mi po niekolkých výstupoch riadne učarovala. Rád by som ich teda na chatu šiel pozriet po Vianociach.

Ako som vyrozumel z už napísaných príspevkov, členstvo v Jamese mi pred stražcami prírody nepomôže, teda vraj pokým nebude jasné, že idem liezť s obtiažnostou 3+ s patričným výstrojom.

Je teda nejaká možnost ??

Dík za odpo.

Marcel.c

Na uzatváranie tatranských chát nie je dôvod. Žiadny gazda neutratí dojnicu s rekordnou dojivosťou :-)
Uľahčené už bolo v dávnej minulosti. A zakázané, ostatne, tiež.

Peter61

Ondrej, nie o chatách som myslel.
To zvučné hodnotenie sprievodcu som počul na záver (celkom veselej) story o pozemnej záchrane jedného uviaznutého zablúdilca v sračkovom teréne. Tento prežil.

Pinciotti

Neviem ci mlady. 35 rokov a 10 sezon v neznacenych Tatrach. Cital som vsetko co sa dalo najst nielen po slovensky ale aj po polsky. Myslim ze uz mam narok na sirenie svojich postojov. Preco by zatvorenie chat nepomohlo prirode viac ako zakazy ? Samozrejme viem, ze to je nerealne, nikto z mocnych nema na tom zaujem a napr taky Beranek je vyborny v PR, v podstate je aj castou naseho folkloru. Bonmot je znamy, ale statisticky nehodovost aj tak asi vychadza rovnomerne medzi vsetkymi kategoriami turistov...No a v bezpeci je len ten kto do hor nechodi.

Peter61

@ Ondrej 11:13, si mladý, život pred sebou, tak bacha na to , čo čítaš.
Od jedného horskáča som počul bonmot o literatúre (sprievodcoch) :
" a každý mŕtvy mal tohto v ruksaku".

Pinciotti

a na Sme som ich skusal trochu aj provokovat s tou politikou, to sa priznavam :)

Pinciotti

Vsak hej, to som ja. Preco to sem davas ? Politiku sem nechcem miesat. Len dva razy v zivote som nieco napisal do diskusii na Sme (a ten kandidat je rodinny priatel). Ohladom tych chat a turistiky som prebral Cywinskeho nazory (najvacsi znalec Tatier v historii podla mna). Nezakazovat ale neulahcovat. Mame to presne opacne ale tiez s negativnymi efektami

Pinciotti

Je známa vec, že chata je postavená na nevhodnom mieste. Na inom mieste nedostali povolenie.
Ale ak by sa skutočne hľadelo na ochranu prírody, tak by sa chata po poslednej nehode už vôbec neobnovila. Namiesto nezmyselných zákazov a sezónnych uzáver by nastúpila samoregulácia, ľudí by tam bolo oveľa menej. Ideálne by bolo nie zakazovať, ale neuľahčovať.

Lubo

Baba mala stastie, ze neprefcala cez skalne rebra, co tam su ale suchla to zlabom.

Peter61

bluehen:

ak si mal na mysli sezonnu uzaveru, tak ta zacina uz pri Rázcestí nad Žabím potokom.
Kontroluje to aj Lesná stráž.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma