Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Považský Inovec - zimný prechod hrebeňa

Bežkár

To kossuri: BC lyže s hranami testujem už štvrtú sezónu v rôznych prostrediach. Dobré sú najmä mimo stopy, v zľadovateľom teréne a mám väčšiu istotu pri zjazdoch. Nevýhodou je, že v stope sú pomalšie ako užšie bežky. Viazanie mám Rottefella automat, kopánky kožené Garmont. Pásy sú dobré aj pre brzdiaci efekt pri prudkých zjazdoch.

MisoB

Pekná trasa... šiel som tadiaľ len v lete, ale čo si spomínam, niektoré úseky mohli byť riadne "bežkolamy"... aj z Inovca dolu k chate :)
No, škoda, že druhý deň už bol bez fotiek.

_kossuri

Igor a ako si s nimi spokojný? Ja práve plánujem kúpu BC, rozhodujem sa medzi forestermi a rangermi, bol som už skoro rozhodnutý pre ranger (aby zvládali aj nejakú divočinu), no asi sa tiež prikloním k foresterom kvôli tej stope.
A aké máš viazanie a obuv?

Bežkár

To Tidoj: Prespal som v rekr. stredisku Bezovec, ktore ma casy najvacsej slavy za sebou. Jedine co tam poriadne funguje je lyziarske stredisko, inak tam skapal pes. Ale to by bolo na specialne diskusne forum.
To kossuri: Mam BC bezky SPORTEN FORESTER s hranami na ktore sa tesne zmestia 50 mm pasy. Vybral som si stredny Forester lebo sirsi RANGER sa udajne nezmesti do stopy a uzsi HIGHLANDER nestaci do hlbokeho snehu.

_kossuri

Mne sa pred 2 týždňami stala rovnaká príhoda s baterkami, tiež mi vypadli cez poškodený uzáver (btw poznám ďalších min 2 ľudí, ktorým odišiel uzáver na olympuse). Tiež som ich hľadal, ale čo nájdeš v polmetrovom snehu...
Igor, aké máš lyže?

Tidoj

Podľa fotiek si mal krásne počasie, ale viem si aj živo predstaviť to stratenie, hľadanie a nenájdenie baterky - to ja by som najprv skolaboval, potom ožil a veľmi vulgárne nadával, a potom by som išiel ďalej.
Raz som šiel od Havrana na Krahulčie vrchy v zime, ale pešo a zlámané lyže som našiel tiež hiking.sk/…/povazsky_inovec-v…
Cestu od Trhovičnej lúky na Marhát si na lyžiach predstavujem ako úplný masaker. Veď to je stále hore-dolu hore-dolu a navyše po skalách a pomedzi poskrúcané stromy. Ale zato z Marhátu ku Kostolnému vrchu to v tom slnku musela byť krása, pohodička. Z Bezovca si šiel domov, alebo si tam niekde prespával?
Inak, Inovec bol sklamaním aj pre mňa - nuda, "les", všadeprítomné pletivo okolo všadeprítomných vysielačov a okolo pletiva burina. Škaredé, zničené, zanedbané okolie. Mne to ale vynahradilo posedenie a výhľad na Palúchu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum