Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Batoh Lowe Alpine TFX Kongur 65:75

Diskusná téma K článku: Batoh Lowe Alpine TFX Kongur 65:75

Ide o veľkoobjemový, výnimočne ľahký batoh, určený predovšetkým na dlhé túry a viacdenné pobyty v prírode. Mal som to potešenie ho prevetrať na potulkách po slovenských horách, ale i pri viacdennom pobyte nad hranicou 4000 m n. m. vo švajčiarskych Walliských Alpách, kde dostal poriadne zabrať (o mne už ani nehovorím). Bol som veľmi zvedavý, či je hoden pomenovania po krásnej a majestátnej sedemtisícovke v Pamíre.

Bikemartin

Peter, samozrejme :) IMHO nízka hmotnosť je dosiahnutá konštrukciou nosného systému, ktorý tvoria len 2 vertikálne lyžiny (viď foto, dajú sa ľahko vybrať)) bez akýchkoľvek horizontálnych spojovacích prvkov. Prázdny batoh má preto minimálnu torznú tuhosť. Som zvedavý, ako to bude pri plne naloženom.

Peter61
ad bikemartin : diky, predpokladam, ze je to udaj z certifikovanej vahy. -)
Bikemartin

Eric, podľahol som tvojmu PR článku, oldskúl ´treksport´ zelenej farbe a cene 91e. Môj kus má 1845g/1747g s/bez pláštenky.

MartinBR

tak som ho teda zvazil, ale iba tak orientacne na osobnej vahe a vyslo mi to nejake 2 kg..

MartinBR

nikdy som ho nevazil, ale pre zaujimavost ho mozem..koncom tyzdna, ked sa vratim z intraku ho zvazim a napisem.:D

MartinBR

batoh Lowe Alpine Kongur 65:75 mozem aj ja vrelo odporucat..mam ho sice iba necely rok, ale cca 10-15 tur uz absolvoval a zatial maximalna spokojnost.. kvalitny, priestranny, pohodlne nosenie, vela moznosti uchytenia cohokolvek zvonku,a navyse sa da dobre postahovat aj ked je v nom menej veci..podla mna mu nic nechyba..

Eric

Na Dumbier priamo nejde lanovka, takze sa toho neobavam :) ale to je uz asi dost mimo od batohu Lowe :)

Peter61

z Lomnicaku uz cepricata hadzali sutre do Z steny, na Dumbieri to tusim este nebolo

Eric

Nie nie, lyze neberiem, berieme zbrane, nemboj, v severkwe Dumbiera budeme skoro sami urcite :)

Jjano

Tyoe, ísť na hrebeň NT teraz, keď je spoločný víkend západo- a stredoslovenských prázdnin a navyše modrá obloha, to musí byť dobré mäso... Poradový lístok na výstup na mršku máš? A časenku k okienku? :-)

Eric

Podla mna jednoznacne je :) V porovnani s tym, aka svina na mna caka dnes na Stefanku... :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma