Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ďaleké výhľady a možnosti ich pozorovaní

TomXX

Ja len blízke kopce, ale za to krásne čisto s detailami :)

John.sp

Máme zatiaľ krásny september, máte nejaké úlovky ?

Nostromo

Dnes zo Slanských vrchov.
Dohľadnosť na západ aj východ celkom obstojná.

FunTTomas

Dnes sú výborné podmienky na ďaleké výhľady. Na západe sa síce už nasúva oblačnosť, ale pre východ budú večer ešte stále priaznivé. Aktuálne vidím z BB 60 km vzdialený Veľký bok na Liptove a to voľným okom.

Wbk

Sobota 8.II.2020 - deň diaľkových skvostov!

Prvýkrát zo Slovenska Apuseny, napokon v novom rekorde z Kráľovky, prvýkrát pokorená tristovka (predbežne najmenej 308). Okrem toho Apuseny aj z Pipitky vo Volovských.
A popritom ako bombónik Rodna z Menšieho vrchu (vedľa Makovice).

Prehľad prvých fotiek z počinov v: naobzore.net/clanok/253

Nostromo

Rumunsko zo Slanských vrchov

Cez prielom rieky Tisy pri ukrajinskom meste Chust je možné z pár miest v masíve Makovice zazrieť kúsok rumunského pohoria Rodna. Na tieto extrémne vzdialenosti by to chcelo výkonnejší teleobjektív aj lepšie podmienky, táto situácia však nastáva tak zriedka, že ako dokumentačný dôkaz snáď postačuje aj toto.

Wbk

Ad nostromo:
Fajnové výhľadové pikošky, pochvala aj za detailistickú prácu :o)

Nostromo

Malá Fatra z Braniska 3

Bezmenný vrch v hlavnom hrebeni Braniska, ležiaci len 700 metrov severne od Patrie, poskytuje zaujímavý pohľad na Malú Fatru. Cez najnižšie miesto na západnom obzore, medzi Nízkymi a Vysokými Tatrami, kde leží hranica PO a BB kraja, či polia medzi Štrbou a Važcom, sa za optimálnych podmienok ukáže tenučký pásik Lúčanskej Malej Fatry v mieste jej najvyššieho vrchu, Veľkej lúky. Je tak tesne nad obzorom, že trajektória pohľadu vedie cez najšpinavšiu vrstvu vzduchu, doslova cez spaliny výfukov áut, čo výrazne ovplyvňuje kvalitu pozorovania.
Len o čosi viac z Veľkej Lúky je vidieť z neďalekej Smrekovice, kým som tam však došiel, z obzoru sa stratila. Keďže vzdialenosť Vrch bez mena-Veľká lúka je o kilometer väčšia ako zo Smrekovice, zostáva maximom na trase Branisko – Malá Fatra a zároveň aktuálnym maximom na trase Východ – Malá Fatra.

Peter Straka

Pridávam Schneeberg zo Zárub z 30.12.2019. Nie je to rekord, vzdialenosť "len" 144 km. Škoda, že z Malých Karpát vďaka nízkej nadmorskej výške sa aj počas priaznivých zimných podmienok vyššie slovenské vrchy javia len ako biela línia na inverznom obzore (oblasť Krížnej).

Muraddin

Este ze nam BuG.ToM v komente na naobzore.net vsetkym pekne vysvetlil, ze Zem je gulata :D

TomXX

Ja 30.12. len tak s 3x zoomom aj voľným okom 150km Kráľova hoľa zo Sninského kameňa :)

Mahe

Skvelá práca ! Kedysi dávno som sa učil, že Slovensko je strechou Európy. Teraz je zrejme, na čo všetko je strecha dobrá - aj na "widoky"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov