Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimné Bieszczady - Tarnica zo severu

Diskusná téma K článku: Zimné Bieszczady - Tarnica zo severu

Na Tarnicu som už vyšiel od juhu z Wolosateho, od východu z Halicze a zišiel z nej na západ cez Szeroki Wierch, už mi teda „chýbal“ len smer od severu. Pri výstupe od severu navyše nemôžete minúť Bukowe Berdo, kde som ešte tiež vôbec nebol, preto som nemohol odmietnuť dvojdňovú predsilvestrovskú turistickú akciu, zahŕňajúcu aj tento výstupový variant. A to napriek nejakému zápalovému problému s nohou a rade lekárov o dlhšie trvajúcej prestávke. Tá už aj tak trvala asi dva týždne a to sa mi zdalo tak akurát dosť.

Sona

Podla mna su fotky super a tiez dakujem za zaujimavy tip.

Alexander

Áno, počasie vtedy vyšlo tak ako sľuboval Aladin - prvý deň super, druhý naopak. A keď by si sa tam vydal, môžeš dať vedieť, ak by som čo len trochu mohol, pridal by som sa (ak by samozrejme nevadilo :-)).

Daulagiri

Parádny kraj, parádne počasie. Vďaka za sprostredkovanie týchto zážitkov, raz sa sem vydám určite aj ja.

Alexander

Ja viem, chcelo by to lepsi fotak alebo aspon objektiv. Ten moj na dlhom konci slabo kresli (+ fotené z ruky...). Neviem ci a ako pripadne vylepsim svoju vybavu :-(

Majkl19

parada, skoda len ze tie fotky a daleke vyhlady na ukrajinske hory jsou take mrnave

Alexander

Áno, s hromadnou dopravou mimo sezóny je problém, tomu sa musí prispôsobiť potom plán pobytu. A tých zaujímavých miest je tam samozrejme naozaj ďaleko viac, nielen poloniny. Napr. Chryszcata a Duszatynskie jazerá, alebo Zrodliska Jasiolki (bobry, zaniknuté obce po akcii Wisla), alebo ten úplne juhovýchodný cíp Poľska...A pre bikové túry, Peter, zasľúbená zem....-)

Peter Miler

Fuh, silno motivačné a prudko inšpirujúce. Na túto stranu to mám zamerané už nejaký čas a keď dozrie, obložím opachu a pôjdem na to :-))) Poloniny ma svojou charizmou dostali už po prvej návšteve, no na poľskej strane som nikdy nebol (ani na ukrajinskej) Vďaka za článok a krásne fotky :-))

Tomi

Ja som bol v Bieszczadoch prvý novembrový týždeň 2010 - nádherné a ľudoprázdne. Na druhej strane však nejazdí mnoho sezónnych autobusových spojov, ani železnička, málo je možností stravovania a najbližší obchod je až v Lutowiskach. Dobrú skúsenosť mám s ubytovaním priamo v Stacja Ratunkowa GOPR Ustrzyki Górne.
Popri poloninách odporúčam aj výlet Berezki - Nasiczne - Dwernik-Kamien (1004m) - Zatwarnica - Hulskie - Krywe - Rajskie. Je to po stopách zaniknutých dediniek, údolie Sanu. Pekný je aj drevený kostolík v Dwerniku.

Adina

nezájdeme až tak ďaleko, no už sa na Poloniny teším :-)

Alexander

Sklamaný iste nebudeš, len veľmi neodporúčam najfrekventovanejšie trasy uprostred sezóny a cez víkendy.

Nonormal

Dúfam, že sa tohto roku dostanem do týchto končím, lákajú ma už poriadne dlho.=)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma