Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Palice Gabel Mont Blanc

Diskusná téma K článku: Palice Gabel Mont Blanc

Talianska značka Gabel na našom trhu možno nerezonuje tak ako niektorí jej konkurenti, no v segmente výroby trekingových palíc má vyše 50-ročnú tradíciu. Model Mont Blanc predstavuje ako univerzálne palice pre bežných a častých turistov, špeciálne vhodné do strmšieho terénu. Počas uplynulého roka som mal možnosť ich otestovať.

Peter61

janaaa, tazka otazka, ja netusim, ci/aky mechanimus tam je. Su "cvakacie" alebo "srubovacie" ?

Lebo moje duralove (po facelifte) cvakacie uz iba otvaram na uskladnenie. Akurat keby v nich malo byt deci vody, tak to by som nechal otvorene.

Lenrob

Ja len k tym palickam odhanajucim medvede - tot bola knizka o gulagu, kde trestanci chodili s vrzgajucou kanvickou po vodu. A medved sa naucil, ze ked cuje vrzgat kanvicku, ide obed... tak aby to aj s palickami nedopadlo podobne. Na to ze palicky pouzivam minimalne sa mi uz na dvoch pokazilo zamykanie (aretovacie). Takze nabuduce chcem vyskusat cvakacie...

Jantaara

Peter, aj karbónové oxidujú?
Nuž, ja ich po túre plesknem do kufra v aute a tam sa vozia až do najbližšej túry. Toľko priestoru na moje polepšenie sa! :-)

serpico, jednoznačne s paličkami. Aj ja som dlho odolávala, ale je to dobrá vec. Do kopca sa ťaháš, z kopca brzdíš, oboje kĺby na nohách šetrí. A na rovine ich pripínam na ruksak, to už mi v rukách zavadzajú.

Serpico111

...aj ja mám "paličky"...vlani mi Horfo (Jaro Forgáč) požičal krošňu a podľa nej som si vyrobil vlastnú...a začal som trénovať...preháňal som sa po štiavnickom grúni postupne aj so 60 timi kilami, v sandáloch...ľavá achilovka sa ozvala, k už boľavému kolenu, a ramenám pribudla ...krošňa na padláš putovala a bolesti neutíchali...tak som sa rozhodol ku radikálnemu rezu-odkysliť organizmus ...cca 40 dní som držal prísnu bezsacharidovú diétu...12 kg dolu pošlo(na 66 kg pri cca 170 cm)..no aj svaloviny rapídne ubudlo...odbočil som, späť k paličkám...chalan na bazoši predával Hi-Tec bakule...za 15...došli palice...nefunkčné..tak visia aj tie na padláši...ale keďže achilovka nebolí, aj koleno pomenej...na jar oprášim krošňu aj s nákladom pomenším...a hor sa do tréningu, bez palíc, či ?
nahuby.sk/fotogalerie_autora.…

Peter61

´ha novicka.
Rady:

  • kym ta ten medved zozerie, tak palicky po kazdej ture rozobrat a vysusit, aby to neoxidovalo
  • cvakacie skladovat rozcvknute komperdell.com/…/7.pdf
Jantaara

Ďakujem za poučenie. Som ja tvor zaostalý...ešte stále mám v sebe zakódované, ako ma rodičia učili, že v hore treba byť ticho, aby sme neplašili zver.
A paličky tiež používam len necelý rok.
Sľubujem, že sa zmením. Minimálne potom, čo ma medveď zožerie :-)

Peter61

hefaistos, vyskum mal prebehnut spolu s porovnavanim intenzity zvuku rucksackovych a sos pistaliek v lete 2011 na chamonet.com/…/balmat.html
len akosi sme boli prilis trižvi a majitel ( r.1944) smartfonu s touto aplikaciou to zamietol, ze by to mohlo byt rusenie verejneho poriadku. takze nemam.

Info pre KarolM : ano, ten "zbabelec" bol PTR.

Peter61

Jana:

  • palicka vydava taky typicky zvuk pri zlomeni
  • ak ides po skalnatom chodniku alebo po asfate, tak medved hnedy slovensky to pocuje a ujde (ak nie je silny vietor) (ak nedostal na Teba chut :-P )
  • ak je je hlinitotravnaty povrch, tak v medvedom teritoriu ( spoznas to podla zahonov cesnaku medvedieho :-P ) tak buchas palickami o seba, aby medvede vedeli, ze sa maju schovat

Co sa tyka podpichovania partnera, tak s tym opatrne, nech ti vydrzi dlhsie, alebo napr. dozivotne.

Co sa tyka psov - hm. petardy su lepsie, ale...

Jantaara

Ahaaa! Tak medvede by to mohli začuť, ale na psov to radšej používať nebudem. To radšej budem paličkami podpichovať partnera, ako bolo tiež v 2. odstavci spomínané. :-)

Hefaistos

palicka vydava taky zvuk ako ked buchnes o seba dve palicky. peto to urcite podlozi nejakym zahranicnym vyskumom.

Jantaara

Peter61, citujem ťa: "Co sa tyka fcii paliciek, spominananym v 2.odstavci pridal by som akuskticke zahananie psov a plasenie medvedov."

Už dosť dlho rozmýšľam, aký zvuk môže vydávať turistická palička. :-))

Ale aby som sa aj k téme vyjadrila - ja mám paličky odlišné, okrem iného s penovou rúčkou (ktorá chutí myšiam) a slzovitým zakončením rúčky...ale aj napriek myšiam by som si opäť vybrala rúčku s takým istým materiálom a tvarom. Oveľa lepšie a príjemnejšie mi to sedí v ruke ako plast s okrúhlou opierkou.

MatusM

Phali, však som sa aj čudoval, že načo s nima chodíš na latrínu, asi vrcholček kus pošťuchnúť, či? :-) V takom prípade prosím redakciu o doplnenie druhého odstavca.

Boro

Presne tieto , akurát trošku iné mám aj ja. Volajú sa lieskovky a sú naozaj aj odpružené a aj antishock, aby som sa náhodou neposral z toho, že musím šlapať. Vlastne si ani neviem spomenúť v tom mojom brožovanom živote, ako som mohol s 20 kg batohom šliapať 6-7 dní a nezomrel som. Ani som sa nezrútil a ani neskolaboval. Lenže to boli úplne iné , pomýlené roky, kedy sa ešte chodilo do hôr pre zábavu a srandu a nie protestovať a dosahovať rekordy. A tak, ak sme boli unavení, tak sme si jednoducho sadli , zajedli si úplne smrteľne katastrofálnu slaninu s chlebíkom a cibuľou, a odpočinuli si a potom išli ďalej . Jój, ale toto tu tie palice, to je naozaj super. Veď aj český prezident paličkovej organizácie ( a to je naozaj fakt) povedal, že takto treba chodiť.No uvidím, možno že je len to pre tých mladých a nedonosených. Kurňa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma