Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slasti a strasti malofatranskej inverzie

Diskusná téma K článku: Slasti a strasti malofatranskej inverzie

V minulosti som si s kamarátmi z Hikingu prešiel v zime časť hrebeňa Krivánskej Malej Fatry, a síce od Chlebu po Suchý. Bol to skvelý zážitok, a preto som túžil absolvovať aj zvyšnú časť. Odhodlal som sa na to sám v decembri 2010. Lenže veľké množstvo snehu a mimoriadne nepriaznivé počasie ma zastavili hneď v úvode na Chlebe. Tento sen mi však neschádzal z mysle a po roku som sa rozhodol vrátiť na miesto činu. Bolo menej snehu a aj počasie malo byť priaznivejšie, vraj inverzné. O úspechu som nepochyboval. Ale...

Adina

Takúto úžasnú inverziu som prvý krát zažila práve v MF. Vidmo 2.x v živote. MF je na neho štedrá. Článok super, prechádzala som kopečkami s tebou. Ten záver ? Milujem samotu na horách, preto chápem, no všetko niečo stoji. Dôležité je, včas sa správne rozhodnúť.

Zdenči

článok som ešte nečítal, ale pri fotkách som si zaspomínal na ten deň. Bolo to nádherné divadlo. Dokonca sme sa na hrebeni míňali a netušili sme, že sme hikingáči :-)

Pipin

Perfiš článok i foto. Jeseň a zima 2011 bola na takéto počasie ako stvorená.

Mayol

Čau, najprv ti pochválim fotky, výborné a počasie ani nehovorím, to sa nezažíva každý deň. K tomu záveru, pravdepodobne si si návratom na chatu zachránil život. Sám v takom počasí, bez navigácie v neznámom teréne nemáš šancu. My sme s partiou zažili podobné tiež V MF pri zostupe zo Suchého na Chatu na Klačianskej Magure, keď nám tento zostup trval 5 a pol hodiny a to sme boli 5-ti a mali sme GPS. Tiež sme sa mali otočiť a vrátiť sa na Chatu pod Suchým, ale chvala Bohu sme to zvládli. Prajem veľa pekných zážitkov a čo najmenej skúseností zo záveru tvojho článku.

Pipin

Tak už som to prečítal druhý krát a nie posledný. Parádny zážitok, až sa mi nohy z toho trasú :). Viem si predstaviť, že ja by som si do takejto situácie zabudol zobrať čelovku :)

Vocal

Preto som sa ešte nikdy neodvážil ísť na hory sám. Mám rešpekt. Aj keď ... sem-tam to láka...ale sám asi nikdy.

Nonormal

Veľmi podarený článok. Najmä ten záver som si vychutnal - hmla a tma vedia poriadne človeku zmiasť orientáciu.

Fangorn

pekné. minulý rok sme zažili o čosi lepšiu inverziu na chlebe: picasaweb.google.com/…/Chleb
článok je super, konečne niečo poriadne z MF ktorá sa tu objavuje v poslednom čase nejako často

Antenkar

Fantasticky napísaný článok. A mal by si ho prečítať každý , kto chodí do hôr. Ale viem, že niet nad osobnú skúsenosť, pretože sme skrátka nepoučiteľní. Ja tiež behám po kopcoch sám, a rovnako som sa musel poučiť na vlastných skúsenostiach. Viem ako si sa cítil, pretože aj ja som jeden krát len nechal odznieť stres, a vážne premýšľal nad telefonátom na HS. Našťastie som to vďaka dobrej výbave a logickému úsudku a v neposlednom rade aj šťastiu, ktoré všetci potrebujeme zvládol. prajem všetkým veľa krásnych zážitkov a šťastných návratov.

Cyro

Opäť krásne fotky a parádne napísaný článok...

Fericki

dobry članok ,aj foto.tu inverziu som zažil aj ja,27.na chlebe a 28.na choči.nevideli sme sa?

Vrana

Dobry clanok. Najprv som pozrel fotky a hovorim si klasika, tuctova hrebenovka, ani sa neoplati citat. Potom pozriem trasu a nechapal som ten navrat spod Zobraka na chatu na Gruni. Reku chalanisko si na chate nieco zabudol tak sa vratil ;-) Fajn, zvladol si to, mas o skusenost viac. Povedal by som, ze dost velka chyba bolo to stepovanie na vrchole Stohu. Vzhladom na planovanu trasu a kratky den je taka casova strata nepripustna.

Prikladam link na par fotiek z hrebena presne z toho dna (tura Vratna - Strecno). Zlata hodinka na Suchom sa nekonala. Za Malym Krivanom uz bolo len mlieko ...

facebook.com/…/?set=a.2819626…

Zdenči

toho 27.12. tam bolo ako vidím pol Hikingu :-) len sme o sebe nevedeli

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum