Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krásy ružínskeho krasu

Diskusná téma K článku: Krásy ružínskeho krasu

Ružínsky kras je úžasné miesto. Jeho nádhery sú však pre milovníkov prírody väčšinou schované. Nevedie k ním žiadna značka, je o nich málo informácií, a pritom sú mnohé miestečka v tomto zaujímavom kúte Slovenska zemou zasľúbenou pre nejedného turistu. Roky spoznávam miesta tohto územia a stále sa nájde niečo, čo mi vyrazí dych.

Baksay

Bol som vcera na Bosovskych skalach a aj na Napoleonovom klobuku, siel som od Prieloh po hrebeni. Bolo dost vela polomov, ale tie vyhlady stali za to ... nieco neskutocne :-)

Baksay

Chcem tam ist teraz niekedy, ale na tie Boksovske skaly, resp, Napoleonov obluk od Prieloh po hrebeni, neviete ci je tam nejaky polom ? Ako je to prechodne ?Diki.

Ragnarokkr

Na Drienkovú skalu už nejaký čas vedie miestne značenie so začiatkom na lúke pod Bradlom.

Bazin

FunTTomas ...vdaka za zorientovanie sa v mape, sypem popol na hlavu.

Daulagiri

Tieto zaujímavosti sú pre mňa zatiaľ vzdialené, ale verím že tomu nebude dlho.

FunTTomas

bazin: ak si zobrazíš polohu objektov na mape, tak Bokšovská skala, Holica, Napoleonov klobúk a Drienková skala sú mimo rezervácií a dá sa vyhnúť vstupu do nich, lebo prístup vedie len okrajom alebo hranicou vrátane popisu prístupu v textu. Problém je jedine s jaskyňami v NPR Vozárska. No všeobecne je zakázaný vstup do jaskýň a priepastí. Dokonca aj jaskyniari by si mali počas výskumu vybaviť povolenie aj do ešte neobjavených priestorov, čo je paradox, lebo na niečo, čo neexistuje (nie je evidované) nemožno vybaviť povolenie! Ale to nie je prípad už objavených a evidovaných Ružínskych jaskýň.

Bazin

vdaka, zaujimave miesta, len skoda toho dovetku redakcie..

Jany48

Vďaka geocachingu som navštívil aj tieto krásne miesta. Ináč (ak nerátam tento článok) by som sa o nich nedozvedel.

Marovek11

Bokšov je nádherný ticho kľud ani známka po turistoch akurát ten výstup/zostup do Malej Lodiny je dosť hazard o to viac na jeseň keď je tam po kolená lístia... ale stojí to za to.

Eskimo

Bohužiaľ, aj Ružín a jeho okolie sú ohrozené pripravovanou ťažbou uránu na Jahodnej-Kuriškovej... Podľa dostupných informácií (a množstva úplatkov ťažiarskej firmy vo forme detských preliezok, rekonštrukcie škôlky a podobne) pre obec Košická Belá je vysoko pravdepodobné, že uránové odkalisko bude práve tam... potok Belá sa vlieva priamo do Ružína a v prípade nejakej havárie sa to svinstvo dolu Hornádom doplaví až do Košíc... tuto je jedno veľmi poučné video, ktoré ukazuje, kam to všetko smeruje: youtube.com/watch?v=HIn4oDEg7…

Adina

Sivec, Drienkova krasne to miesta. na Holicu som sa raz pokusala, no z nespravneho smeru. Skusim inokadial. Este mnoho miest je v okoli Ruzina, ktore ma lakaju. Len casu keby bolo viac :-). Dik za clanok.

Zdenči

Navštívil som Drienkovú skalu a Sivec a môžem potvrdiť, že sú to krásne miesta.

Maros00

Je to krasne miesto bol som tam pred rokom .Doporucujem si to pozriet je to nedotknuta priroda kde si clovek oddychne a ma co obdivovat co priroda vytvorila a clovek neznicil

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum