Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity - via ferrata Giovanni Lipella

Diskusná téma K článku: Dolomity - via ferrata Giovanni Lipella

Dnes máme v pláne prejsť via ferratu Giovanni Lipella na Tofanu de Rozes, ktorá patrí do skupiny Tofane. Ďalšími vrcholmi v tejto skupine sú Tofana di Mezzo a Tofana di Dentro. Celá skupina sa rozkladá na sever od cesty, ktorá spája Cortinu d’Ampezzo s priesmykom Passo Falzarego a na západe hraničí so skupinou Fanes. Ferrata patrí skôr medzi tie náročnejšie, na stupnici od 1 do 5 má hodnotu 4. Navyše celkové prevýšenie 1200 m od chaty Angelo Dibona na vrchol robí z tejto ferraty náročnejšiu alpinistickú túru, hlavne pri zhoršenom počasí.

Eric

Bacaardi: No veru tak... Uz pomaly slintam za obrazovkpu a planujem toto leto :)))))

Milan eS

Naaadherneeee fotky! Dolomity sú moja srdcovka, vdaka za tip.

Adushka

Peknuo, vdaka za sprostredkovanie, tiez sa tento rok chystame do Dolomitov, ale este sa rozhodujem medzi viacerymi moznostami, kam presne. Tak mozno aj sem :)

Bacaardi

uuuuuuuch spomienky z minuleho leta sa vybavili, vsak Eric?!

Shatterhand

Ale myslím, že tie serpentíny neslúžia na zásobovanie Rifugia Giussani autom, je to strmé a štrkové, pre auto buď nezjazdné, alebo by sa to autom a následnou eróziou veľmi rýchlo zničilo. Keď som tam bol pred troma rokmi, všimol som si dolnú stanicu nákladnej lanovky kúsok od Rifugia Dibona pri prvej serpentíne a mala by to byť tá, čo ústí do kôlne Refugia Giussani. Detaily však neviem, nastupovali sme do južnej steny nadránom ešte za tmy a zostupovali po polnoci.

Sona

Mam v zozname na letny ferratovy vyjazd, vdaka za tip :)

Fangorn

super fotky. sakra, už aby bolo poriadne počasie

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma