Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kráľovná Rudohoria - sám na Stolici

Diskusná téma K článku: Kráľovná Rudohoria - sám na Stolici

Keďže nadišla zima, opäť ma to láka kamsi do zasnežených smrečín, ktoré mám veľmi rád. Moje samotárske srdce však hľadá niečo nevšedné, odľahlé a neokukané. Lokalít mám v hlave viacero a výber preto nie je jednoduchý. No pekné počasie má byť časovo obmedzené, a tak volím len dvojdňový variant. A tou pravou je kráľovná Slovenského rudohoria - Stolica. Voľna mám dostatok, a preto starostlivo vyberám dni s najlepšou predpoveďou. Tento výstup mám v hlave pridlho na to, aby som to v tomto smere odflákol. Jednoducho chcem, aby všetko klaplo tak, ako má.

Phalike

Na toto som sa tesil, a veru dobre padlo na dobru noc. Ja som bol na Stolici na Stefana, na masovy vystup, ale na tom rubanisku tesne pre vrcholom som si aj ja vychutnal tie neskutocne vyhlady na Planinu a zbytok Rudohoria, ma to tam proste smrnc ;)

MisoB

Fajnové, vidno, že to tam máš dôkladne preskúmané, vrátane ubytovacích zariadení... :)
Ak chce človek kratší prístup z Červenej Skaly, dá sa ísť neznačene dolinou potoka Stračaník mapy.hiking.sk/?x=20.17206… do s. Severná lúka.

Svatopluk Štěpánek

SUPER - Stolica je tiež mojou srdcovkou. Bol som na nej vo všetkých ročných obdobiach a vždy to stalo za to.
Krásne fotky - ake boli vyhlady od chaty janka na juh ?

Alexander

Ako vidieť, všetko vyšlo ako malo. Paráda, presne tak ako to robíš i sprostredkovávaš :-)

Pipin

Ďalší super zážitok i článok Martin !

Nonormal

Mám veľmi rád tvoje články. Dik za ďalší. =)

Daulagiri

Phali veru Stolica je výnimočná, však sme debatili na Chlipavici :-)
MisoB: trochu to tam už poznám, ale rezervy mám stále. A tou dolinou Stračaníka mám v pláne tiež niekedy ísť.
Svatopluk, pri chate Janka som nebol, tak neviem, ale nabudúce zistím.

A všetkým ostatným ďakujem, práve pre tieto pozitívne reakcie pokračujem v písaní.

Svatopluk Štěpánek

Pre Daulagari - na okolí to troška poznám ( iba ako turista ), na Janke som veĺa razy prespal na verande, je tam silný prameň vody. Mňa zaujímal "estický" názor autora článku na výhľad do dolín. Fotky pri článku sa mi páčia, vyhĺad na juh na nich nebol. V Marci 1997 som šiel z Revúcej do Červenej Skaly, v silnom snežení a fujavici a pohľad od Janky na juh bol nadherný - silný vietor "bičoval" všetko na okolí, rval sneh zo všetkého. Vtedy som bol rád, že som na sedle Javorinka, v civilizácii. V bufete na stanici mna nechali v teple počkať na vlak a ohriali fazulovú polievku - ku stestí stačí málo..

Peter Miler

Paráda Maťo, tak je to konečne vonku ! :-))Pozerám, že na tom posede niekto behom polroka zlikvidoval provizórnu posteľ a ostalo tam len "to zelené oné" Pekné fotečky, zážitky a článok! Inak,oplatí sa od toho posedu pokračovať ďalej na sever po hrebeni a po cca 800 metroch je tam, kde sa už cesta prudko zvažuje do Rejdovej, veľká lúka s nádhernými výhľadmi na Volovské vrchy, Vysoké Tatry,Levočské vrchy, Slovenský raj a Slovenský kras.

Daulagiri

Svatopluk: Autor článku Martin Baniari a daulagiri je jedna a tá istá osoba: JA :-)
V tej fujavici to musel byť super zážitok. Pri chate som bol len raz a to bola hustá hmla, tak neviem aký je odtiaľ výhľad.

Peter: s tým posedom to vyzerá zle nedobre :-( Inak na nocľah v ňom som sa inšpiroval tvojím článkom cyklo.hiking.sk/…/revuca_stol…
Tú lúku čo spomínaš mám vyhliadnutú už niekoľko rokov, aj tu som uvažoval že by som tam šiel ráno fotiť, ale nakoniec som zostal pri posede. Tak nabudúce.

PJano

Áno, je mnoho krásnych miest a miestočiek, na ktoré neprávom padá priveľký tieň vyhlásených "turistických jednotiek". Všetky tieto skromnejšie či skromné krásy si zslúžia pozornosť. Celkom naisto sa bežným ľuďom viacej žiada komornejších turistických vychádzok - a aj si ich môžu viacej dovoliť - než ťažkých, drsných túr tatranských...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum