Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kráľovná Rudohoria - sám na Stolici

Daulagiri

Aha takto si to myslel s tým spaním Merhorn. Tak v poslednom čase také "drsnejšie spanie" praktizujem skoro na každej túre :-)
A tuná som mal obyčajnú penovú karimatku a spacák mám tento: sirjoseph.cz/…/i23-koteka-850…
Vlado tak to si mal fajný zážitok. Hlavne cesta späť musela mať dramatické grády :-)

Vlado 2

Presne uvedenú trasu som prešiel v lete, na celej trase ešte krásne zelené lesy so záverečným výhľadom z lúky za samotným vrcholom, vrele doporučujem. Neviem ako to bude toho roku, ale pred dvoma rokmi bol v Šumiackej priehybe, priamo na chodníku ohraničený pasienok s pasúcimi sa kravami. Ako chlapec z mesta takéto
" prechody " nemusím, ale pointa prišla na konci pasienku, kde na lane ohraničujúcom pasienok bola ceduľa s textom POZOR! V STÁDE JE PLEMENNÝ BÝK!
A to ma ešte aj s mojim výrazne červeným ruksakom na chrbte čakala cesta späť...

Merhorn

mato, ved prave cim drsnejsie podmienky, tym zazitok sa dostane viac pod nechty :)
aky mas spacak a karimatku?

Bazin

pekne citanie, super foto, dobry tip, vdaka

Daulagiri

Stefan, určite neváhaj, Fabova hoľa je tiež svojim spôsobom krásna, ale pre mňa osobne je Stolica nad všetkými rudohorskými vrchmi.
Ďuri tak to naozaj musela byť výnimka. A presne tak, keď chcem ticho, idem práve sem.
Merhorn: to spanie bolo veru zaujímavé, nič veľkolepé ale pekne skromné. No pohoda, zažil som aj oveľa horšie (nepohodlnejšie).

Merhorn

krasne mato a to spanie v posede musel byt super bonus k tomu.

Muska

Pekne Maťo! My sme sa vybrali na trojdňovku na Stolicu za samotou a tichom a ako na just bolo všade koopec ľudí, dokonca aj podvečer na Stolici pri vrcholovej knihe bol o hlučnej štvorkolke a nechcených debatách s podnapitými občanmi.
Ale to je skôr výnimka potvrdzujúca pravidlo. :) No aj napriek tomu sú pre mňa Muránska planina a hrebene Stolických vrchov oázou pokoja. A ako píše KarolM v zime je to raj pre bežky.

Stefan.n

Na lysinu Stolice sa pozerám z Kráľovej a častejšie z Kolesárovej hole.Láka ma jej tajomnosť v hlbokých lesoch a prirovnávam ju k Fabovej holi.Je najvyšší čas poznať aj túto kráľovnu.A tvoje krásne fotografie a pútavé čítanie ma o tom presvedčili.Vďaka.

Daulagiri

PJano: pravda, ale zas vďaka tomu "tieňu" sú tieto končiny také tiché a to je to čo na Stolických mám najradšej.

KarolM: Veru Stolica je to pravé pre samotárov. Tentoraz som vlčie stopy nezazrel, ale pred dvoma rokmi áno.

KarolM

Ako starý horský vlk môžem potvrdiť, že na Stolici je duša vlka - samotára v siedmom nebi : )
Apropos, vlčie stopy si nevidel? Pretože ja dosiaľ vždy... : )

Pekný článok a najmä fotky, vďaka! Inak na Stolicu odporúčam v zime bežky.

PJano

Áno, je mnoho krásnych miest a miestočiek, na ktoré neprávom padá priveľký tieň vyhlásených "turistických jednotiek". Všetky tieto skromnejšie či skromné krásy si zslúžia pozornosť. Celkom naisto sa bežným ľuďom viacej žiada komornejších turistických vychádzok - a aj si ich môžu viacej dovoliť - než ťažkých, drsných túr tatranských...

Daulagiri

Svatopluk: Autor článku Martin Baniari a daulagiri je jedna a tá istá osoba: JA :-)
V tej fujavici to musel byť super zážitok. Pri chate som bol len raz a to bola hustá hmla, tak neviem aký je odtiaľ výhľad.

Peter: s tým posedom to vyzerá zle nedobre :-( Inak na nocľah v ňom som sa inšpiroval tvojím článkom cyklo.hiking.sk/…/revuca_stol…
Tú lúku čo spomínaš mám vyhliadnutú už niekoľko rokov, aj tu som uvažoval že by som tam šiel ráno fotiť, ale nakoniec som zostal pri posede. Tak nabudúce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum