Komentár
Yetee k článku: Via ferrata Megyer-hegy v skalách priamo nad jazerom na Zemplíne Mám pocit, že to "jazero so skalami" je ten zatopený lom na mlynské kamene. hiking.dennikn.sk/…/morske_ok…
+ 4 ďalšie príspevkyYetee k článku: Via ferrata Megyer-hegy v skalách priamo nad jazerom na Zemplíne Mám pocit, že to "jazero so skalami" je ten zatopený lom na mlynské kamene. hiking.dennikn.sk/…/morske_ok…
+ 4 ďalšie príspevkyMartin knor k článku: Májový prechod Šípskej Fatry Pekne. Presiel som to uz cele, iba ta neznacena strecha na Cebrat od Z mi chyba. Obehal som co-to aj mimo chodnikov, kedze je tu vela paradnych bral.
+ 9 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Bivak na Sklenárovej lúke Pred mnohymi rokmi som spal na Sk-Pl hranici a v noci sa cosi motalo nedaleko stanu. Tiez to slusne funelo, ale v tych dobach nebolo este o medvedoch ani chyru …
+ 2 ďalšie príspevkyMartin knor k článku: Pribudol náučný chodník Kurinecká dubina pri Rimavskej Sobote Ta dubina je ozaj paradna.
+ 3 ďalšie príspevkyV.v.l.a.a.d.o.o k článku: Okolím Krupiny - 1. Neznáme chodníčky Štiavnických vrchov Áno, jufema stojí a je vo výbornom stave.
+ 2 ďalšie príspevkyTomka k článku: Hláska na Kramárskom vrchu Anička, Heňo, Soňa, Martin, ďakujem za pristavenie.
+ 9 ďalších príspevkovAde.e k článku: Krížom cez Slovenské rudohorie (Kokava nad Rimavicou – Kopráš) Cize je na modrej TZT, hej? OK, dik. Ked som tade siel pred rokmi, tak to tam este nebolo.
+ 9 ďalších príspevkovV.v.l.a.a.d.o.o: Turistické značkované trasy mapy.dennikn.sk/?trasa=N40u3 Žltá pri Lozorne nejde cez vojenský obvod a zmena je tiež na lúkach nad priehradou Lipníky
+ 1909 ďalších príspevkovMuska k článku: Salaš Obrubovanec Ten prameň sme si všimli keď sme šli okolo na bajkoch, chystáme sa ho ísť porobiť.. Vody je tam bolo dosť, len donesieme novú dlhšiu rúrku, aby sa dalo vyriešiť …
+ 162 ďalších príspevkovDaulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …
nová témaDexter K k článku: Poľovnícka chata Vartáš Stav k 7.5. 2024 Terasa je stále na tom zle, treba opatrne cez ňu. Všetky okná sa dajú zavrieť. Aj okenice dať. Dve izby ideálne na spanie aj int. dvere sa dajú …
+ 10 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Fjällräven Kaipak 28 a 38 – dva nenápadné batohy niečo aj o školských taškách closer.sme.sk/…/logo-polarnej…
+ 20 ďalších príspevkovAde.e k článku: Ján Budaj o tom, či je medveďov priveľa a o výjazdoch na horské chaty Zaujimava informacia ohladom toho medveda z Talov a najma, ak to bol on, co nahanal tu Bielorusku.
+ 118 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Tatranský ľadový dóm na Hrebienku Lučše pozdno kak nikogda
+ 128 ďalších príspevkovSona k článku: Pešo zo Štúrova k Egejskému moru 1: Maďarsko Pri tom kostole v Balatonfurede som minuly rok bola tyzden aj s detmi, Pobehali sme viacere zaujimave miesta, len som sa este nedostala k ich popisaniu. Naprie …
+ 12 ďalších príspevkovMiroslavskacel89: Zoznámenie Ahoj volam sa Miro a tiez hladam niekoho z Ke. Moje cislo je :0944444240. Mam 43 rokov. Chodil som do skautu a taboril som v lese aj mimo neho.
+ 1233 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nová ferrata cez Priečne sedlo v Tatrách Pacek a Brejčák o feratách sita.sk/dockame-sa-ferraty-na…
+ 27 ďalších príspevkovK článku: Veličova kopanica pod Valingou
nová témaMatobee k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Maťo veru, neznalého nástupištie M potrápi trošku. Ja som zas opačne v Makove a na Chate Kmínek nikdy nebol ale raz sa verím posuniem aj tam. Spomínam si na tvo …
+ 23 ďalších príspevkovDoxaD k článku: Stolické vrchy – Ostrá a Sinec Dnešný 53. ročník výstupu na Ostrú- paráda. Šli sme z Rim. Píly zelenou- bezproblémové značenie -do sedla Prieslopky, tam na smerovníku je chybne označená Koka …
+ 12 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Káva Grower`s cup
Diskusná téma K článku: Káva Grower`s cup (strana 2)
@Axel
Hradna pani vo filmovej krabicke je biela?
Niet co dodat, ziadam dalsie clanky o cestovnom baleni kaviaru. A nieze k tomu zablokujete diskusiu, lebo rozposlem do redakcie filmovky s bielym praskom.
zfilmovanu hradnu pani som uz tusim videl :D
A este hradna pani + filmova krabicka :-D
Mozno coskoro pribudne clanok s testom zalievanej Hradnej pani vo vrecusku! :)
A mozno to bol len dobry rocnik a svah tej hradnej...paani:)
Teraz je otázkou to, či sa tie značkové produkty chuťovou kvalitou naozaj neveľmi líšia od tých lacných low-costov. Alebo je to skôr o tom, že kamarátom aj prišlo niečo divnô, ale nechceli sa "zhovadiť" a správali sa tak, ako sa od nich bežne očakáva.
Podľa mňa u nás skôr platí to druhé, ľudia sa podvedome boja prejaviť názor, ktorý sa nejakým spôsobom vymyká normálu. Taká tá "čo na to povedia?" kultúra.
@Jjano
Nastavenie ocakavani je svina. Jeden moj kamarat - vinny fajnsmeker - dostal pocas presunu na Dni otvorenych pivnic v Malokarpatskej oblasti napit z Hradnej sviece, ktora bola preliata zo svojho povodneho obalu do uhladnej flasky uz vypiteho vina vyssej kategorie. Vysledok bol podobny ako popisuje Jjano.
Veď už idem.
:-))) :-)))) Serte na to, choďte radšej na pivo! :-)))
@jjano K+. toto si myslim (mozno mylne, ale to je mi vlastne jedno) o vacsine tych ubergurmanov, ci uz sa jedna o kavu, vino: "rocnik WXYZ, pestovane na juznej strane, citim tam chut egresov a broskyn, okopavala ho Mara vzdy o 12-ej naobed...", alebo hocico ine. imho je to taky bezny hype. ale kto chce a ma na to, nech si teda vychutnava.
No, nedá mi, aby som neposunul príhodu a je skutočne pravdivá, pretože je z prvej ruky: Pri upratovaní kuchyne sme vzadu za skrinkou našli otvorené vrecko mletej kávy zo samošky. Mohlo tam ležať hádam aj pol roka. Máme kamaráta (vďakabohu nehrozí, že by niekedy v živote zablúdil na hiking.sk), ktorého sme mali za znalca kávy, bol známy svojimi širokými znalosťami o káve, o jej chuti, degustácií, hodnotil pred nami kávy v našich kaviarňach... a tak sme si chceli z neho vystreliť. Pozvali sme hoc na superhyper kvalitnú kávu, ktorú sme dostali ako darček a tak nech ju ohodnotí a vychutná. Samozrejme, káva bola z toho zabudnutého vrecka, len sme ju presypali do vrecka nejakej fair-trade kávy, čo sme mali predtým.
Plánovaná pointa bola v tom, že mu dáme napiť a on ako gurmán a miestny kávový fajnšmeker to zhnusene vypľuje, zasmejeme sa a dáme si vínko a posedíme, popijeme.
Avšak nastal nečakaný zvrat. Milý kamarát si usrkol a namiesto zhrozenia skonštatoval, že je to brilantná káva a začal nám opisovať jej arómu, zloženie, nuansy... My by sme to do huby nedali a on vypil celú šálku a ešte bol spokojný... doteraz sa hanbíme.
Takže tak. :-)
@Edy29
Mal som nevelke ocakavania od filtrovanej kavy - teda akejkolvek bez ohladu na odrodu alebo krajinu povodu. V porovnani s espressom samozrejme, zalievanu ani rozpustnu nepijem.
Ursus dakujem za prispevok, ja som pokojny a moje skusenosti s etiopskou kavou referuju na Etiopia Crown. Kazdopadne v etiopii kava defacto vznikla a je to pravpovodna odroda, zasluzi si vacsiu uctu (Ak niekto napiše, ze mal nevelke ocakavania od etiopskej kavy...). Aj tak Lubovi dakujem za prostredkovanie moznosti ako si v bojovych podmienkach spravit dobru kavu a nie byt odkazany len na zalievanu ci nescafe.
Ešte že som už taký starý hríb a tak kludne môžem jesť to čo mi chutí, piť to, na čo mám chuť a robiť to, čo sa mi chce. A môžem sa vykašlať na všetkých "odborníkov, výživových poradcov, svetových konzultantov, EU ( a teraz bacha) aj na Nový Čas. A kávu mám rád voňavú,spenenú a silnú. A je mi úplne jedno , čo je to zaznačka a kto ju ako obral a pražil. Všetko je len kšeft.