Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kríže na slovenských horách

Lubo

Mily anonym, toto forum vzniklo a funguje v priatelskom duchu. Nikoho tu neosocujeme ani sa s nikym hanlivo nerozpravame. Polemika ku krizom na horach je vitana, no nie sposob, ktory si tu predviedol.

Rc

pencurak 1.5.21 21:25 treba zorganizovat protestny pochod pripadne vybudovat pred uradom vlady barikady za zrusenie nasho statneho znaku a v lepsom pripade aj za vymazanie historie nasho naroda...

D.

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Lubo

Anonyma upozorňujem, že jeho príspevok nie je v súlade s pravidlami tohto fóra. Keďže sú už nan reakcie, nebudem to mazať, no ďalšie takéto vyjadrenia pôjdu prec. Toto nie je krčma ale priateľské turistické forum.

Samkoh

to by bolo na dlhšiu diskusiu, ktorá sem nepatrí... ja som sa len ohradil voči pekelníkom a totalite... názor na cirkev môžeme mať rôzny, ale pekelníkov a totalitnú ideológiu si vyprosujem.

Pencurák

Samkoh,pokiaľ sú kríže na kostoloch a cirkevných budovách,tak to ja ako ateista(antiteista) rešpektujem. A tak isto očakávam od veriacich,aby rešpektovali,že kríže na verejné priestranstvá a hlavne na hory NEPATRIA!,keďže sme sekulárny štát (teoreticky).

Samkoh

prosím, neurážaj náboženské cítenie veriacich. Nevšimol som si, že by veriaci písali po internetových fórach o prekliatych zatratených nevercoch. A nesúhlasím s odstraňovaním krížov z verejných miest.

FunTTomas

klobi: "zoznam" krížov môžeš dohľadať na zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/, kde je zaznamenaná podstatná časť krížov u nás, keďže je to najpodrobnejšia mapa SR akú môžeš nájsť. Len je to trochu prácne prehľadávať...

Rc1

klobi kazdy kriz co bol umiestneny na kopci ma svoj vlastny pribeh a aj dovod je zvacsa odlisny a asi neexistuje institucia ktora by taketo informacie zbierala a zaznamenavala. mozno ak by si niekto robil nejake vlastne statistiky.

Klobi

Ahojte, viete niekto, či existuje, prípadne kde, zoznam krížov na slovenských kopcoch?

Ďakujem.

Bulat

ochranari - aspon ti oficialni su iba figurky do poctu, kt. toho vela nezmozu. Lesobiznis na slovensku je v podruci roznych finančných a inych ekonomicko-politickych skupin, s uzkym prepojenim na výkonnu moc. Ti rozhoduju o vsetkom dolezitom a co chcu to si aj presadia- prikladov a dokazov je na Slovensku neurekom. Nejaki ochranari su v tomto kolotoci iba okrajovymi statistami. A pokial sa tento narod nezobudi, tak sa to este dlho nezmeni.

Peterok

Mne sú kríže lahostajné , ked tam už je čo s ním , hlavne že to nieje Ruská hviezda ! Skor mi chýba cedulka na mnohých krásnych kopcoch , či to už je M.F alebo V.F alebo kdekolvek inde ! Ato už nehovorím o absencii značenia alebo nasmerovania na pramen vody ,a také odpočívadlo alepo útulna to je už skor vzácnost ! Mnohé prístrešky zostali len v mapách . A čo tak nový značení chodník ,kolko ich pribudlo za posledných 20 rokov ?! Sú snád Naš M. Karpaty vhodné len na tažbu dreva alebo na stavbu nových zjazdoviek ?! Možno zareaguje aj nejaký ochranár ktorých je u nás neúrekom . Hore Zdar priatelia.

Gallo

ale daju sa tu najst krasne perly, perly ducha, ako napriklad "Kto je Slovák nemôže mu taký kríž vadiť", tak to uz hej, dotycny nasiel zas jednu metodu ktorou sa da preverit roduvernost slovaka, metoda bude pre jej jednoduchost viac nez vhodna pre slaboduchejsich privrzencov pomoceneho "vodcu"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum