Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Končistú

Lubo

Je to presne tak ako sa pise v poznamke:
horsky vodca alebo iVhT v ramci KST alebo SVTS. Ine organizacie nie. Odporucam pre podrobnejsie info kuknut navstevny poriadok.

Tarazed

Ale aj tak mi to este neda opýtat sa jednu, mozno priblblu otazku : Totiz vsade sa docitavam, ze do tychto neznacenych oblasti sa moze clovek dostat bud ako horolezec napr s preukazom JAMES (po narocnej horolezeckej trase) alebo s horskym vodcom. No ked som pozreal napr. SVHT tak oni robia rozne pripravne kurzy zamerane na VHT. Preto by ma zaujimalo, ci ako clen napr SVHT s absolvovanymi tymito kurzmi VHT by som uz bol teda povazovany za sposobilu osobu v navstevnom poriadku, a teda ci sa takito ludia mozu pohybovat aj po chodnikoch inac pristupnych len horskym vodcom. Myslim, si totiz ze tie kurzy vysokohorskej turistiky daju ich absolventom vsetky potrebne znalosti na pohyb v takom terene ake maju zvacsa aj horski vodcovia, tak ako je to teda?

Ďakujem.

Tarazed

Jaaaj jasne, sakra ze som tu poznamku prehliadol...

Klyngac

So Svetom som bol minuly rok v septembri na Gerlachu, skoro nas tam odfuklo. Ked ja budem v sestdesiatke tak behat po horach ako on, tak si budem tlieskat :-) Pozdravujem!

Bazin

tarazed, na konci clanku je poznamka redakcie a tam to mas presne uvedene podla aktualneho navstevneho poriadku. A skialpinisti maju vymedzene lokality a datum cca december-april.

Lubo

@Tarazed
Vsimni si poznamku na konci clanku, tam je to vysvetlene.

Tarazed

Zdravím, musel to byt teda parádny zázitok a potichu závidim :) Chchel som sa vsak opýtat tam neplati v tej oblasti, kde ste boli zimna uzavera? Som si myslel ze v zime vo Vysokych Tatrách platí na všetky končiare,či ako to je? Lebo spomínali ste v článku že tam behali turisti hore, aj skialpinisti... Môže tam teda ktokoľvek vyjsť? Veľmi túto oblasť zatiaľ nepoznám, preto sa pýtam, ako to vlastne je?

UNCLE LACO

Problém je ale to, že Honzek už ľahké túry nechodí. :-)

Bazin

laco, s tebou a honzom by aj ja rad isiel nieco lahke skusit.

UNCLE LACO

Toho roku by som túto trasu rád prešiel aj ja. V sprievode inštruktora honzeka.

Bikemartin

stretnutie s legendou nerovná sa ´legendárne stretnutie´ ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov