Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstup na Rysy

Diskusná téma Výstup na Rysy

Ahojte, chcel by som ísť v lete na Rysy a odtiaľ zísť na morské oko. Chcem ísť so svojou ženou a 7 ročným synom. Moja otázka je, či je to reálne, ďakujem za každú odpoveď a názor.

Maros00

pekna tura ale narocna na cas a dobru kondiciu.Doporucujem ist opacne a to z Polskej strany .Je to tam strme na 1000 m prevysenie 1000 m cize 45 stupnovy sklon.Pod vrcholom je to istene retazmi z PL strany asi 300 metrov.Zostup pri takom sklone je narocny.Syn by si to mal vyzkusat niekde mimo aby tam nemal problem ,zalezi kolko ma nachodene.Moj syn mal 15 ak som s nim tam siel a presiel to v pohode ale mal dost nachodene v podobnom terene.Doporucujem ist autobusom od Smokovca na PL stranu o 6,00 rano a mat co najviac casu na prechod v mesiaci jul ak je dlho svetlo a pocitat aj s pripadnym zdrazanim a nemusim pripominat za dobreho a slnecnceho pocasia.Vela tekutin je to tura na cely den.Poliakov tam chodi dost vela a preto je dobre ist z ich strany lebo na retaziach sa caka a je tam vela ludi.Minuleho roku tam bola kamenna lavina a aky je tam prechod a istiace pomocky to neviem .
Prajem vela stastia a prijemny zazitok :-))

Zea

ďakujem za info, zabudol som napísať že chceme ísť zo štrbského plesa na chatu pod rysmi, tam prespať, ráno výstup na rysy a dole k morskému oku, kde tiež chceme prespať. Tiež som nenapísal že syn prešiel Jánošikové Diery, prielom Hornádu, v zime na poludnový Grúň,z Tatranskej Lomnice na skalnaté pleso....
Z ktorej strany je ťažší výstup na Rysy ?

Bazin

no ale ako pisal maros00 , retazmi a tazkym terenom je lepsie vystupovat ako zostupovat. Inak dole klobuk pred tvojim synom

Zea

ďakujem za rady, dúfam to zvládneme.

Vrana

2 zea: z Polskej strany to nie je uplne jednoduche, zostup po retaziach o to tazsi. Prebehni si to najprv sam za jeden den a uvidis o com to je. Ale myslim, ze s tymi noclahmi by to 7 rocne dieta malo zvladnut.

Zea

Vrna ďakujem za radu a máme ísť zo Slovenskej alebo z Poľskej strany ???

Zea

Par don za skomolenie mena Vrana .

Vrana

S deckami by som isiel z Polskej. Je to trochu do kopca, ale lepsie ist po retaziach hore ako dole. Ked vyrazite z Morskeho oka skoro rano, tak ani ludi nemusi byt vela.

Vrana

samozrejme podmienka je spat na Morskom oku

Vrana

2 Peter: fajn clanok. Snad si ho zea precita, snad nepojdu zaciatkom juna a snad si to najprv pojde prejst sam aby vedel do coho idu.

Peter61

ja by som pridal do treningoveho planu pre zea juniora aj testovacie 1000 m tury na Terynku zo Smokovca, Jahnaci od cesty a pod.

Vrana

Nebud trochar. Co tak Slavkac? Ten ich dokonale odradi od dalsich tur ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum